Sony NEX-F3 – Lite kamera med stor sensor

Jeg har 2 kameraer. Et lite kompaktkamera, og et stort speilreflekskamera. Kompaktkameraet er alltid med. Det får plass i lommen eller vesken og er sånn sett praktisk. Ikke kostet det så mye heller. Men det er så tregt!

Om jeg for eksempel skal ta et morsomt bilde av ungene som leker på sklia, så er øyeblikket over før jeg har fått kameraet til å fokusere! Speilreflekskameraet har heldigvis ikke dette problemet. Det er så raskt at jeg kan ta en hel serie med bilder av barna som leker. Men det er jo så stort og tungt! Jeg gidder nesten aldri å dra rundt på det. Og når det er med, er jeg mest redd for at jeg skal miste det. Speilreflekskameraet blir brukt på julaften og bursdager stort sett. Synd, for det tar veldig fine bilder.

Det er altså ikke alltid at man ønsker å ta med seg et stort systemkamera på tur eller fest. Det er tungt å bære rundt på, og blir lett i veien. Man må sette det fra seg, og kanskje glemme det igjen! Mitt alternativ – det lille kompaktkameraet, som tar kjedelige bilder og aldri klarer å fange øyeblikket er heller ikke et godt alternativ. Det er kanskje på tide å tenke nytt! Heldigvis fins det et mellomskikt. Små kameraer med utskiftbar linse! Nylig lanserte Sony sitt NEX-F3 og det ser ut til å være et veldig bra kamera.

Sony NEX F3

Et systemkamera uten speilrefleks blir mer kompakt, men gir samme mulighet som på speilreflekskameraer til å bytte objektiv. Du kan få vidvinkel, telelinse, god zoom osv. Kameraet til Sony har ikke mange knapper på baksiden, nesten bare en stor skjerm. Fordelen med den store skjermen er at du får et godt inntrykk av motivet ditt. Skjermen kan også vinkles slik at du både kan stå ovenfor kameraet, holde det over hodet, eller foran deg, og fortsatt være i stand til å se hva du fotograferer.

Med NEX-F3, kan du også filme i HD med 1080p, og dette med linsene på, noe som gjør filmingen mer interessant. Fordi du kan bytte objektiv, du kan filme en scene med meget bred vinkel, samtidig som neste scene kan være zoomet inn på f.eks katten løper rundt. Så her har du all mulighet til å leke deg og lage interessante filmer.

Sony NEX-F3 kan være et godt kamera for de som for det meste bruker mobilkamera eller kompaktkamera. Men for de som vanligvis benytter speilrefleks, er det sannsynligvis et skritt ned. Likevel – du får en stor bildesensor, utskiftbare objektiver og god kvalitet til 3990,- inkludert zoomlinse på 18-55mm

Dette innlegget ble publisert i Foto og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.