Smart TV- enkelt forklart!

Er du en av dem som ikke er helt sikker på hva Smart TV egentlig handler om? Her får du en liten oversikt over neste generasjon TV-teknologi.

Smart-TV omfatter i utgangspunktet alle de visuelle fordelene som du får fra internett, (som streaming av filmer, surfing på Google maps, deling av bilder, videosamtaler) med alle de vanlige funksjonene et TV-apparat har. Dette gjør at du enkelt, ved hjelp av fjernkontrollen både kan få tilgang til digitale TV-programmer og multimediainnhold fra internett med skjermens grensesnitt. Noen av de mer avanserte modellene har ikke engang fjernkontroller, slik som Samsung Smart TV. Den bruker et integrert kamera som registrerer bevegelse og lyd for å navigere rundt i enheten, litt som en krysning mellom Apples Siri og Microsofts Kinect-teknologi. Smarte greier!

Samsung Smart-TV

Dette eksempelet har Smart TV allerede integrert, men å ha en Smart TV betyr ikke at du trenger å kjøpe et helt nytt TV-apparat. Apple TV er en liten enhet som kobles til TV-en med en HDMI-kabel og den kobles trådløst til internett. Dette gjør at du kan benytte iTunes for å se filmer, serier og mye mer på TV-en din.

Noen Smart-TV-er er begrenset til å surfe på internett via online apps, som kun er mikro-websites eller verktøy som gjør bruk av web på TV-en mye enklere. Mange kommer for eksempel med BBC iPlayer og YouTube apps forhåndsinstallert, noe som for eksempel gjør det enkelt å følge med på serier, ved at du kan se episoder du har gått glipp av når du har tid.

TVen er den siste enheten i hjemmet som har fått internettilgang. Dette gir mulighet til å rydde opp i rotet hjemme! TVen kan dekke alle funksjoner, alt fra telefon og DVD-spiller til spillkonsoll og til og med klimakontroll. Du kan benytte Skype og se dine venner og familie i storformat på TV-skjermen, du kan naturligvis se direktesendt TV! Du kan se film on demand og muligens si opp abonnementet ditt på dyre filmkanaler og spare masse penger per år.  Det at TV-en har fått tilgang til internett, betyr at online film-tjenester som Netflix, som nettopp har blitt lansert i Norge, har fått bedre vilkår og gir litt reell konkurranse til filmkanalene. Kabelselskapene må revurdere sitt tilbud, og la publikum selv få velge hvilket innhold de ønsker å betale for.

Noen Smart-TV-løsninger er altså kun basert på Apps, mens andre vil gi deg full tilgang til internett akkurat som du ville fått på en PC, og i tillegg får du apps, som på smarttelefonen. Å innlemme internett på TVen åpnes en ny verden av media som du kan nyte på ett sted, med fordelen at du kan se det hele på en stor skjerm!

Dette innlegget ble publisert i Film, Ny teknologi og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.