Samsungs nye nettbrett – Galaxy Note 10.1

Samsung Galxy Note 10.1 - Nytt nettbrett fra SamsungSamsung har lansert sitt nyeste nettbrett, Samsung Galaxy Note 10.1. Nettbrettet er faktisk basert på Galaxy Tab 10.1, men med noen få tillegg, både software-messig og hardware-messig. Du kan forvente at Samsung vil pushe dette produktet de kommende månedene. Samsung skryter av en rekke spennende nye funksjoner, som virkelig kan friste mange til å kjøpe dette produktet. Spørsmålet er om de holder mål. Vår svenske blogger Emil Torp har delt sine erfaringer med oss.

En av endringene som de virkelig ønsker å fremme S-Pen – en penn som du kan plukke ut av nettbrettet og skrive eller tegne med. Med god hjelp av Wacom, som lager tegnebrett, har de lyktes å lage en penn med trykkfølsomhet. Dette gjør at du kan velge å trykke hardt mot skjermen for å få en bred linje eller knapt røre ved skjermen, og lage tynne streker og fine detaljer. Dette er kult, men jeg vet ikke hvor nyttig det er i det lange løp ettersom det fortsatt ikke er like behagelig å skrive på glass som det er å skrive på papir.

S-pen for Samsung Galaxy Note 10.1

Nettbrettet har også innebygd håndskriftgjenkjenning, som fungerer rimelig bra. Men her tar det dessverre slutt med positive sider for dette innovative produktet, som dessverre har en del dårlige sider. Pennen fungerer for eksempel bare i apps som er laget for det, og i dag betyr det nesten bare Samsungs egne apps.

Galaxy Note 10.1 kjører på Android 4.0, men Samsung har erstattet nesten alt med sin egen TouchWiz UX Nature, som bare gjorde det tingene verre. Det lille etterslepet man ofte ser hos Android-enheter har blitt forsterket enormt. De har erstattet nettleseren og G-mail appen med sine egne, dårligere alternativer. De har fylt nettbrettet med masse forhåndsinstallert programvare, som det heldigvis går an å fjerne dersom man ikke har bruk for den.

Funksjonen som har fått mye hype, er det at du kan dele skjermen i to, for å kjøre 2 programmer side om side. Denne funksjonen fungerer også bare for Samsungs egne apps. Du kan ikke bla i begge sidene samtidig, så du kan bare bruke en halvdel om gangen, og når du bytter app, tar det en stund før den reagerer.

Fra hva jeg har sett så langt, ligner dette produktet mest på et beta-produkt, og hvis du er på jakt etter et godt nettbrett pr dags dato, anbefaler jeg at du i steden tar en titt på iPad fra Apple, eller Nexus 7 eller Asus Transformer, som regnes som de beste du kan finne blant Android-nettbrett.

Om Kelkoo NO

Kelkoo deler informasjon og synspunkter om teknologiske nyvinninger, for å hjelpe deg å velge riktig produkt når du skal handle.
Dette innlegget ble publisert i Nettbrett og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.