Samsung Galaxy Camera

Smarttelefoner har for en stor del tatt over markedet til de gamle kompaktkameraene. Dette har nok mest å gjøre med bekvemmelighet, og ikke så mye med kvaliteten på bildene å gjøre. Telefonen er alltid tilgjengelig. Det er så mye lettere å knipse et bilde med telefonen. Og dessuten kan man umiddelbart dele bildet med venner og kjente via mms, instagram, twitter, facebook osv. Smarttelefoner har gjort deling av bilder så enkelt! Hadde bare kvaliteten på bildene vært like bra som på et skikkelig digitalkamera!

Hvis du nå er en av dem som fortsatt bryr deg om å ta fantastiske nærbilder eller trenger et kamera som er i stand til å ta bilde av noe som er i bevegelse, samtidig som du kan dele bildene og gjøre alt det du kan med smarttelefonen – da er det faktisk en løsning på trappene.

Galaxy Camera med Android

Samsung Galaxy camera er det første kameraet med 3G, som kombineder profesjonell digital fotografering med Android Jelly Bean OS! ) Her har du et kamera med helt nye bruksmuligheter. Dette snedige lille kameraet benytter Android apps som du kan laste ned fra Google Play, slik som Instagram, til å redigere bildene dine og laste de opp på sosiale medier. Du kan benytte et bredt spekter av effekter og redigeringsverktøy, men i tillegg vil du ha glede av at kameraet kommer med en oppløsning på 16 Megapixler, kraftig BSI CMOS-sensor og lyssterk optikk (f2.8/23mm/21 x optisk zoom. Kameraet har en 4,8 tommers HD-berøringsskjerm. I steden for å måtte lagre bilder på USB-pinner og minnekort, og manuelt laste de over på andre enheter, kan du benytte den medfølgende skytjenesten Dropbox på 50 GB.

Som om ikke dette var nok, kan du ta bilder ved hjelp av talestyring, noe som gjør det enkelt å ta bilde med selvutløser!  I tillegg til fotografering kan du også benytte Galaxy Camera til å surfe på nettet, navigere deg frem med Google maps, sjekke e-post og Facebook, lytte til musikk og se film, og det meste du vanligvis bruker smarttelefonen din til.

Slik ser spesifikasjonen ut
· 4,8 tommers Super Clear LCD-berøringsskjerm
· 21x lang zoom objektiv
· 16 MP
· Pop-up Xenon-blits
· 8 GB internt minne
· Støtte for micro SD-kort, opp til 32GB
· Drop Box, opptil 50 GB
· HDMI-port
· Tilkobling: GPS, Bluetooth, Wi-Fi / 3G og Wi-Fi / 4G og Wi-Fi
· SMS, MMS, e-post, IM og RSS-meldinger
· MP3 og MP4-spiller

Det blir spennende å se om dette kameraet blir godt mottatt. Selv med fantastiske spesifikasjoner er nok ikke kritikerne overbevist riktig enda. Hvorfor trenger man muligheten til å spille spill som angry birds og surfe på nettet mens man venter på å ta neste bilde? Jeg tror det er viktig å huske på at dette er et smart-kamera, ikke en smarttelefon, men et virkelig bra kamera. For en som liker å fotografere gode bilder, redigere sine bilder umiddebart, og dele bildene med andre, er dette en spennende mulighet. Det er ikke en erstatning for smarttelefoner, men for tradisjonelle kompaktkameraer.

Samsung Galaxy Camera

Samsung presenterte Galaxy camera på IFA messen i Berlin i august i år. Nå forventes kameraet snart  å komme på markedet i Norge. Ubekreftet dato er 15. november, men det kan allerede forhåndsbestilles hos en rekke nettbutikker. Prisen begynner på 4299,- + frakt. I dag (7. november) er kameraet på plass i butikkene i UK!

Hva tror du? Vil Samsung lykkes med dette Smart-kameraet? Gi oss gjerne din kommentar i kommentarfeltet nedenfor!

 

Dette innlegget ble publisert i Foto, Gadgets, Ny teknologi og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.