Hvordan fikse problemer med lydopptak på iPhone

Jeg har en iPhone 4 som jeg kjøpte for et par måneder siden. I begynnelsen fungerte den helt fint, men for en stund siden oppdaget jeg at den har sluttet å ta opp lyder på filmer og lydopptak! Utrolig irriterende!

Problem med taleopptak på iPhoneEtter først å ha sjekket alle mulige workarounds som jeg fant på nettet i diverse forumer (å ta opp lyd med hodetelefonene plugget i, ta av telefondekselet, skru av bluetooth, skru av wifi og mobilnettverk osv) ringte jeg kundeservice hos Apple. Der fikk jeg som forventet beskjed om å gjenopprette fabrikkinnstillingene og oppgradere til siste versjon av iOS. Dette er ikke noe jeg hadde noe særlig lyst til å gjøre, (spesielt med tanke på problemene som Apple har hatt med det nye kartet sitt), men lydopptak er jo litt kjekt å ha, så jeg gjorde som jeg fikk beskjed om!…

Oppskriften fra Apple er som følger:

1) Installer iTunes på PC-en, om du ikke allerede har gjort det.
2) Legg sikkerhetskopi av alle mobildata over på PC-en.
3) Gjenopprett via iTunes. – Da lastes siste OS ned – noe som tar en time
4) Gjenopprett som ny telefon
5) Test om lydopptak fungerer med fabrikkinstillinger – Jeg tok opp lyd og video, og lyden fungerte perfekt på begge!
6) Kjør på med å installere sikkerhetskopien, helst 1 type innhold av gangen.
7) Sjekk om lydopptak fortsatt virker etter installasjon av hver ting. – Eventuelt kjør på med full backup og kryss fingrene. Hvis det fungerer er det fint. Hvis ikke må du nok gjøre gjenopprettingsprosessen om igjen, og grundigere, for å finne ut hvilket program som skaper problemet.

Fullstendig beskrivelse av prosedyren finner du hos Apple.

Jippi, jeg har igjen en iPhone som kan filme med lyd, og jeg kan ta opp film av barna som synger julesanger på juleavslutningen og kollegaer som gjør morsomme ting på jobben! Jeg gleder meg!

 

Dette innlegget ble publisert i Lyd, Smarttelefoner. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.