Nyheter fra Apple

23. oktober var det igjen tid for en Apple-event. Det var det 2. arrangementet på forholdsvis kort tid. Forrige gang var det iPhone 5 som var den store nyheten som alle ventet på. I går var det iPad Mini som var den etterlengtede nyheten. iPad Mini var imidlertid ikke den eneste nyheten som ble presentert i går, og vi vil gi deg en presentasjon av de produktene som Apple avduket i går.

Macbook Pro 13 tommers Retina
Det var forventet at Apple ville introdusere en 13 tommers (13,3 tommer for å være nøyaktig) Macbook Pro med retinaskjerm. Det gjorde de også! Hva er så forskjellen når man sammenligner denne modellen med forgjengeren?  Retinaskjermen gir Macbook Pro en oppløsning på 2650 x 1600 piksler. Til sammenligning har den forrige versjonen av Macbook Pro med 13-tommers skjerm, en maksimal oppløsning på 1280 × 800. Som de kresne forbrukerne vi er, ønsker vi både at nye modeller har bedre ytelse, samtidig som de blir tynnere og lettere! Dette er ganske urimelige krav, men med den nye MacBook Pro, får vi faktisk en laptop som er 20% tynnere og 450 gram lettere enn forgjengeren! Tilkoblingsmulighetene for den nye maskinen er som følger: to Thunderbolt-porter, to USB 3.0-porter, en SD slot og en HDMI-port. Hva prisen blir på det norske markedet, er ikke godt å si enda. I USA vil grunnmodellen ligge på $1699, og du vil motta en Dual Core i5-prosessor på 2,5 GHz, 8 GB RAM, og en SSD hårrdisk av 128GB.

iMac
Apples stasjonære maskin, iMac, har også fått en oppdatering. iMac er tilgjengelig i to størrelser, 21,5 og 27 tommer. De nye maskinene er bemerkelsesverdig slanke og har en profil på bare fem millimeter!  Den nye versjonen er også er mer enn 3,5 kilo lettere enn forgjengeren. Med sitt nye elegante utseende, er dette en datamaskin som er helt unik. Det er helt utrolig hvordan Apple klarer å presse så mye datakraft inn i den ekstremt tynne skjermen, men vi klager selvfølgelig ikke! iMac kommer altså i to modeller, der 21,5 tommerens grunnmodell omfatter en 2,7 GHz quad-core i5-prosessor, 8 GB RAM og en 1TB harddisk, med en skjerm på 1920 × 1080. Den større 27-tommeren, vil ha en prosessor på 2,9 GHz, 8 GB RAM og 1 TB harddisk. Skjermen får en oppløsning på 2560 × 1440. iMac kommer på markedet fra november, men prisen er enda ikke kommunisert på det norske markedet. I USA vil maskinen med 21,5 tommers skjerm, starte på $ 1299, mens 27-tommers versjonen starter på $ 1799.

Apples nyheter

iPad
Den store nyheten fra gårsdagens hendelse var som nevnt iPad Mini, men dette var faktisk ikke den eneste iPad-nyheten. Selv den ”gode gamle” iPad-en har fått en oppdatering, som Apple valgte å kalle 4. generasjon iPad. Dette kom litt overraskende på mange. Det er jo ikke lenge siden iPad 3 ble presentert. Den største nyheten i 4. generasjon iPad  var den nye A6 chipen, som forbedrer ytelsen betraktelig. Men hva med iPad Mini da? 7.9 tommers skjerm med en oppløsning på 1024 × 768 var målene på Apples nye leketøy. Oppløsningen er den samme som i iPad 2. Nettbrettet er 7,2mm tynn og veier bare 308g. I motsetning til den store iPad-en, vil iPad Mini komme med A5 chip. Det lille nettbrettet er utstyrt med et HD-kamera på forsiden og et kamera med fem megapiksler på baksiden. Batterilevetiden, både hos iPad og iPad Mini er fortsatt ti timer. Frister det med en liten iPad? Da er det bare å bestille. iPad Mini kommer i butikkene på fredag, men den kan allerede forhåndsbestilles. Prisen starter på kr2590,-

Mac Mini
Den ekstremt kompakte datamaskin Mac Mini fikk seg også en liten oppdatering. Apple avduket to nye versjoner av Mac Mini, som henholdsvis har prosessorer på 2,5 og 2,3 GHz. Størrelsesmessig har den ikke forandret seg, men i følge Apple er den opptil dobbelt så rask som forrige versjon.

Sett fra en Apple-fantasts øyne var nok dette en virkelig god kveld. Prisene på Apple-produktene blir stadig diskutert. Du må som regel ut med noen tusenlapper hvis du vil ha et Apple-produkt, men man betaler også for kvalitet, i tillegg til design. Setter man pris på denne kombinasjonen, er nok produktene verdt prisen. Hvis du føler at det blir litt for dyrt, kan du alltids sjekke ut tidligere Apple-produkter, som også har høy standard og godt design, men som koster mindre enn før når nye modeller kommer på markedet. Klikk her for å gå til Kelkoo nettside og se på Macbook Pro, iPad 3, iPhone 5 og andre Apple-relaterte produkter!

Dette innlegget ble publisert i Data, Nettbrett og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.