Nye iPad

Det siste produktet fra Apple har landet! iPad 3, eller skal jeg si “nye iPad” har fått Apple fans til å stå i kø utenfor Apples butikker i andre land, for å være blant de første til å få fatt i det nye nettbrettet. I dag – Fredag 23. mars er dagen norske forbrukere endelig kan få teste ut det nyeste skuddet på iPad-stammen!

The new iPad / iPad 3
Hva er det med navnet “den nye iPad”, egentlig? Faktisk heter ikke nettbrettet “Nye iPad” eller “iPad 3″. Det heter bare rett og slett iPad! At det blir omtalt som “nye iPad” går altså bare på at det er den nyeste versjonen. Det har vært mye diskusjon omkring hvorfor Apple valgte å ikke gi et eget navn til den siste versjonen av iPad, men hvis du sammenligner med markedet for bærbare eller stasjonære Mac-er, så ser du at Apple heller ikke der navngir de ulike versjonene, så hvorfor skulle de fortsette å navngi de nye versjoner av iPad? Folk vil bare kjøpe den nyeste versjonen uten å stille noen spørsmål, akkurat som de gjør når de kjøper en ny MacBook Pro osv.

Ny iPad
Hva er nytt med den nyeste iPad-en?
Vi har spurt vår egen iPad entusiast Sam om å sammenligne funksjonene i iPad 2 og den nye iPad, slik at du er klar over hva du får for pengene! Ta en titt på videoen eller les videre for en oppsummering av våre funn:

 

 

Hva er inni?
Mye av forbedringen ligger i iPads nye HD “retina-skjerm”. Dette er grunnen til at en del gikk ut fra at den nye iPad-en skal kalles iPad HD… Nye iPad har en oppløsning på 2048 x 1536 som er 4 x flere piksler enn iPad 2 og 1 million flere enn en HDTV. Men hvor nyttig er denne nye klarere, skarpere, detaljert skjermvisningen? Vel, den er veldig fin hvis du er en gamer, ettersom grafikken vil virke mye renere og klarere. Skjermen er også verdt pengene dersom du ønsker å bruke din iPad til å se filmer, men husk at 2048 x 1536 er en meget høy oppløsning og de aller fleste apps og mange filmer er ennå ikke er produsert i så høy kvalitet. Forskjellen burde likevel være tydelig når du leser tekst på skjermen, så hvis du skal sende og motta e-post og også dersom du liker å lese bøker og magasiner på iPad, vil du dra nytte av en mye skarpere tekst.

Nye iPad har en ny A5X-prosessor, med quad-core grafikk. Denne oppgraderingen er inkludert for å sikre at alt på den skinnende nye høyoppløselige skjermen fungerer raskt og smidig. Du vil nok ikke merke en stor forskjell mellom hastigheten på iPad 2 og ny iPad i denne sammenheng, fordi prosessoren måtte forbedres for å holde tritt med en bedre oppløsning.

5 megapiksler
Er du glad i å ta bilder, kan du glede deg over at den nye iPad-en har et nytt kamera med 5 mega pixler, tilsvarende kameraet i iPhone 4S. Her har de virkelig gjort en god jobb. Klikk på bildene nedenfor og sammenlign kvaliteten. Kan du si hvilket av bildene som er tatt med den nye iPad og som er tatt med iPad 2?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt dette er flott, men det kommer vel garantert til å tappe batteriet, sant? Faktisk ikke! Apple har sørget for at batteriet fortsatt har det samme levetiden på 10 timer, så det rekker fortsatt til en lang reise eller en skoledag eller arbeidsdag!

4G/LTE
Nye iPad har også neste generasjon trådløsteknologi, som betyr mylighet til å koble seg til flere nettverk med 4G LTE. Men dessverre gjelder ikke dette i Norge. Selvom vi har et godt utbygget 4G-nettverk i Norge, bekrefter Apple at LTE-brikken som leveres med den nyeste iPad-en ikke er kompatibel med vårt 4G-nettverk. Nye iPad bruker 4G på frekvensbåndene 700 MHz og 2100 MHz, mens i Norge og store deler av Europa benyttes frekvensbåndene 800, 1800 og 2600 MHz til 4G/LTE. Heldigvis støtter de nye iPad-modellene også både EDGE, 3G og WIFI. Muligens vil det komme en oppgradering senere, som gjør det mulig å benytte 4G for iPad også i Norge.

Andre interessante trekk ved den nyeste iPad-modellen, spesielt hvis du planlegger å bruke den i jobben, er diktafon-funksjonen. Du kan rett og slett snakke til din iPad, og den vil skrive dine ord for deg … i alle fall til en viss grad… Da vi testet den på engelsk, fant vi ut at den klarer enkle setninger, men sliter med uvanlige ord som “Kelkoo”. Nedenfor ser du hvordan den taklet de følgende tre setningene

‘This is a test to see how well dictation works’
‘Where are we going for lunch today do you fancy a sandwich’
‘Are we going out to lunch from Kelkoo today’
Diktation

Vi kan konkludere med at den nye versjonen av iPad har fått noen flotte nye funksjoner. Dersom du allerede eier en iPad 2 fra før, må du vurdere om du har behov for en oppgradering til den nyeste modellen. Du må spørre seg selv hva du skal bruke den til. Om du kun bruker iPad-en nå og da, til enkle ting som surfing på nettet, sosiale media osv, så er det lite sannsynlig at du trenger å oppgradere fra en iPad 2 i vår mening. Og jeg vil nok gå så langt som å si at jeg selv, som enda ikke eier en iPad, og potensielt ville benytte den til surfing på internett, noen spill som Angry Bird el.l. og underholdning på reiser, ikke føler meg fristet til å bruke de ekstra pengene på en ny iPad. Jeg ville heller spart de ekstra kronene og kjøpt en iPad 2, 16GB Wi-FI. Dette er den eneste iPad 2-versjonen som Apple vil fortsette å ha tilgjengelig. 16GB iPad 2 med Wi-Fi fins nå tilgjengelig fra kr. 2890,- Til sammenligning koster den nye iPad med Wi-Fi og 16GB lagringsplass fra kr 3790,- og oppover.

 

Dette innlegget ble publisert i Nettbrett og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.