En ny dimensjon for berøringsskjermen


Jeg er nok litt treg, i hvertfall når det gjelder smarttelefoner!… Jeg skaffet meg smarttelefon for bare et par måneder siden. Grunnen til at jeg ventet så lenge er enkel – jeg liker å skrive meldinger, og syns det er vanskelig å skrive på berøringsskjermen! Hva ville jeg ikke gitt for muligheten til å skrive en melding uten å måtte se nøye på skjermen og lese over det jeg har skrevet etterpå for å sørge for at ikke altfor mange pinlige autokorrekturer blir sendt til mottakeren!? Da jeg endelig kjøpte en smarttelefon, kjøpte jeg for sikkerhets skyld en billig variant, slik at jeg kunne teste ut teknologien uten å kaste bort halve månedslønna på noe jeg ikke liker…

Jeg vurderte lenge om jeg skulle kjøpe en slags hybridtelefon med både touchscreen-tastatur, og et uttrekkbart tastatur, slik som Xperia Mini Pro fra Sony, men kom frem til at jeg ikke likte den løsningen heller. En telefon med uttrekkbart tastatur blir straks mye tykkere enn en som har bare berøringsskjermen. Dessuten ville jeg jo aldri orket å bruke berøringsskjermen om jeg ikke var nødt!

Tactile Layer™ technology

Foto: Tactus - Tactile Layer™ technology

Heldigvis er det lys i tunnellen for sånne som meg! Et amerikansk selskap kalt Tactus, er i ferd med å utvikle en teknologi som skal kunne bygge en bro over gapet mellom berøringsskjerm og normalt tastatur. Løsningen (som kalles Tactile Layer™ technology”) gir deg taster som reiser seg på berøringsskjermen når man behøver dem og gir følelsen av ekte knapper!

Tactus sier teknologien vil bli rullet ut i midten av 2013. Vi vet ikke hvem som først vil ta den i bruk, men så langt har prototyper blitt demonstrert ved hjelp av et Android-nettbrett.

I demoen nedenfor får du ett innblikk i denne spennende og rare teknologien.

 

Dette innlegget ble publisert i Mobile enheter, Ny teknologi og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.