Hvilket nettbrett er best? Nexus 7 vs iPad Mini

Vurderer du å kjøpe et nettbrett? Det kan kanskje være en ypperlig julegave til din kjære eller til deg selv! De mindre nettbrettene som fins på markedet er lette å ta med seg på tur, og kan være et smart alternativ til de større nettbrettene. Men hvilket bør du gå for? Vi har sammenlignet Nexus 7 med Apples iPad Mini for å prøve å hjelpe deg å ta et valg. Vi har sett på bl.a. design, skjerm, kamera, ytelse og pris.

Nexus 7 vs iPad Mini

Asus Nexus 7 vs Apple iPad Mini

Design
iPad Mini: Det nye nettbrettet fra Apple er laget av aluminium og glass og har en vekt på 308 gram, noe Apple hevder gjør deres nye leketøy lettere enn en skriveblokk. Tykkelsen er 7,2 mm, og den er 23% smalere enn sin storebror, iPad.

Nexus 7: Googles nye nettbrett har en bakside i gummi-lignende plast med små groper i, som også er avtagbar.  Gummi-baksiden gjør at den ikke så lett glipper ut av hendene, og ligger tryggere på fanget. Vekten er 340 gram, altså noe tyngre enn iPad Mini. Nexus 7 er litt også litt tykkere enn sin konkurrent og måler 10,45 mm.

Skjermen
iPad Mini: Apple valgte en 7,9 tommer LED Multi-Touch-skjerm til sin iPad Mini. Det mange kanskje savner er retinaskjermen som storebror iPad leveres med. Skjermen til iPad Mini har en oppløsning på 1024 × 768 med 163 ppi, som tilsvarer kvaliteten vi finner hos iPad 2.

Nexus 7: Asus, som produserer Nexux 7 sammen Google, har lykkes i å lage en vakker forside, som kan konkurrere med iPad sitt klassiske design. Men hva kan du forvente deg av skjermen til  Nexus 7? HD-skjermen har en oppløsning på 1280 × 800 med 216 ppi, som overgår oppløsningen hos iPad Mini og andre rivaliserende nettbrett på samme størrelse.

iPad Mini

iPad Mini ble presentert på Apples event i oktober

Kamera
iPad Mini: Hovedkameraet på den nye iPad Mini tilsvarer iPhone 4S sitt 5-megapikselkamera. Kameraet har ƒ/2.4-blenderåpning som også har bakbelysning for at du skal kunne ta bedre bilder i dårlige lysforhold. På framsiden av nettbrettet sitter et HD-kamera som kan brukes når du chatter via FaceTime. Du kan også ta opp videoer i 1080p med bildestabilisering med kameraet på baksiden, mens FaceTime-kameraet tar opp filmer i 720p HD-video. Kameraene har ansiktsgjenkjenning og geomerking av bilder og video.

Nexus 7: Google har ikke prioritert å bruke ressurser på et kamera bak på nettbrettet sitt. Vi mener dette er forstålig, ettersom alle har en mobil som de tar bilder med, og det er vanskelig å se at det skal være nødvendig å ta gode bilder også med nettbrettet. Et kvalitetskamera bak på nettbrettet ville også øke prisen betraktelig. Hos Nexus 7 finner vi et 1,2 megapixel kamera på forsiden, som støtter videosamtaler over Skype uten at man trenger å bry seg altfor mye om bildekvaliteten.

Operativsystemer
iPad Mini: Med iPad Mini følger det nye operativsystemet iOS 6 i en litt modifisert versjon. Det betyr blant annet et nytt utseende for Appstore og iCloud-støtte, en smartere Siri som er i stand til å starte programmer på dine vegne. Du får også muligheten til å bruke FaceTime over 3G-nettverket og Apples nye (men kritiserte) kartsystem. iOS6 er rangert som et av de beste operativsystemet for mobile enheter.

Nexus 7: Nexus 7 kommer med det nye operativsystemet Android 4.1 Jellybean. Dette betyr fremfor alt en mye raskere ytelse takket være “Project Butterfield”, men også et bedre tastatur, et mer sofistikert stemme-aktivert søk og nye Google Now-tjenester. Android 4.1.2 har nylig blitt tilgjengelig, og det gjør at brukerne kan vise hovedskjermen i liggende modus, som forhåpentligvis vil tilfredsstille de som klaget over at denne funksjonen ikke fantes tidligere. En fordel med Android fremfor iOS er at du kan bruke widgets og lage dine egne snarveier til menyer du bruker ofte.

Ytelse
iPad Mini: Da iPad Mini ble presentert, fikk vi også vite at en ny generasjon iPad skulle komme. 4. generasjon iPad kommer med A6X chip-en, som dessverre ikke er brukt til iPad Mini. Om du velger iPad Mini, må du nøye deg med en A5-prosessor som benyttes for iPad 2 samt iPhone 4S. Men selv om ytelsen ikke er like god som hos nye iPad, vil den nok fortsatt være god nok til de fleste formål.

Nexus 7: Hvis det er noe Nexus 7 har i overflod, så er det effekt og ytelse. På innsiden finner vi en Tegra 3 Quad Core-prosessor. Nexux 7 er dermed blitt verdens første 7-tommers quad-core-nettbrett. Denne håndterer multitasking og gir problemfri streaming av video. I tillegg fins en femte batteribesparende kjerne som tar seg av den daglige bruken av nettbrettet, for eksempel e-post, oppdatering på twitter og facebook, se videoer m.m.

Batteri
iPad Mini: Apple lover en batterilevetid på 10 timer, slik at du kan klare deg en dag med iPad Mini.

Nexus 7: Også dette nettbrettet skal ha en batterilevetid på 9-10 timer lover fra Google, avhengig av hva du bruker nettbrettet til.

Pris
iPad Mini: Prisen for en iPad Mini 16GB med Wi-Fi starter på kr 2590,- Vil du ha større lagringskapasitet og 3G går prisen opp.

Nexus 7: Nexus 7 med  16GB minne starter på kr 1850,- og er altså langt billigere enn den billigste utgaven av iPad Mini.

Nexus 7

 

Konklusjon
De to nettbrettene har noen likhetstrekk, for eksempel en batterilevetid på rundt 10 timer. Hvis man legger vekt på kamera og fysiske mål, så vinner iPad Mini konkurransen. Men tar man med ytelse, skjermoppløsning og ikke minst pris i beregningen, vil nok de fleste være enige om at Nexus 7 vil være et klokt valg. Nexus 7 er et svært raskt og godt nettbrett, til tross for sin lave pris! Her vil du garantert få god valuta igjen for pengene.

Dette innlegget ble publisert i Nettbrett og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.