Når kan jeg kjøpe en 3D-printer?

Hvis du holder deg oppdatert på det siste innen teknologi, kan du ha hørt noen av ryktene rundt 3D-skrivere og de ​​fantastiske tingene folk gjør med dem. Så langt har 3D-skrivere vært altfor dyre for hjemmebruk.  

Takket være populariteten til crowdfunding-sites (“folkefinansiering” på norsk) som for eksempel Kickstarter og Indiegogo , blir teknologi man trodde ville bruke mange år på å nå butikkhyllene, en realitet mye raskere.

Form 1 3D-printer

Formlabs er ett selskap som har lykkes med å utvikle og bygge FORM 1 3D printer via en “crowdfunding”-bevegelse. Skriveren koster heftige $ 3299 (NOK 18.106,-) og skriver ut vha en spesielt formulert harpiks som kjøpes separat. Formlabs 3D-printer kommer på markedet i april, og kan allerede forhåndsbestilles. Flere modeller kommer i mai. Som bevis for 3D-utskriftens popularitet er det i øyeblikket 11 3D-printerprosjekter på Kickstarter som er i finansieringsfasen eller har overgått sine første mål. Indiegogo har ganske mange prosjekter, også.

Under moteuka i Paris, viste den nederlandske designeren Iris van Herpen frem sine kreasjoner av 3D-printede kjoler i fleksibelt materiale!

Dette innlegget ble publisert i Data, Gadgets, Ny teknologi og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.