Leap Motion – som Kinect på steroider

For noen uker siden ble Leap Motion vist fram for publikum. “Kinect på steroider,” er en utrolig bra betegnelse på denne teknologien! Leap Motion er rett og slett imponerende. Hvem har vel ikke drømt om å slippe å bruke mus for å styre datamaskinen? Dette kan snart bli en realitet.

Selve enheten er en liten sensor som du kobler til PC-en. Prisen på sensoren vil sannsynligvis ligge på rundt 500 kroner. Denne sensoren kan se de fineste bevegelsene du gjør med hendene! De som fikk teste den, ble veldig imponert over følsomheten. Du kan for eksempel spille Fruit Ninja og kutte opp frukt som flyr over skjermen, bare ved å vifte med pekefingeren foran skjermen, eller om du ønsker å få en mer realistisk følelse, så kan du ta en penn og bruke den som sverd.

Leap MotionDu kan se ulike demoapplikasjoner, hvor tegning en av de mest vanlige. Det er lett å illustrere funksjonaliteten på denne måten. Ved å tegne mønster i luften, blir det tegnet et bilde på skjermen. Du kan fryse bildet, ta tak i det og rotere objektet med hendene! Du kan også gjøre de klassiske bevegelsene som du bruker på berøringsskjermer, for eksempel å zoome med to fingre og navigere deg hit og dit på et kart ved å “dra” i bildet. Flere og flere bruker jo berøringsskjerm både på mobil og nettbrett, men på en vanlig dataskjerm vil ikke dette være spesielt gunstig. For det første ønsker man ikke å lene seg over pulten for å flytte rundt på objekter på skjermen, og for det andre blir det fort mye fingermerker. Leap Motion kan fikse på dette. Du kan sitte godt tilbakelent i stolen og manipulere alt på skjermen, uten fare for å pådra deg belastningsskader som musearm.

Hva syns du? Er dette fremtiden?

Om Kelkoo NO

Kelkoo deler informasjon og synspunkter om teknologiske nyvinninger, for å hjelpe deg å velge riktig produkt når du skal handle.
Dette innlegget ble publisert i Data og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.