Kunsten å kjøpe apps

De som utvikler og selger apps gjør alt for å få deg til å kjøpe sin app! Mange av de mest populære appene havner på topplisten fordi de har en spennende tittel, fin logo eller et screenshot som ligner på den funksjonen du er på jakt etter. Dessverre kan man fort oppdage at applikasjonen ikke gir deg det du forventer i det hele tatt.

Hvordan kjøpe apps

I beste fall har du installert noe ubrukelig, og du kan ha kastet bort noen kroner. I verste fall har du installert en app som laster opp all din private informasjon på en server og selger den videre. Det fins noen triks for å unngå å sitte igjen med skjegget i postkassen. Her er noen av dem.

Det første du bør gjøre er å lese beskrivelsen av appen, hvor utviklerne er forpliktet til å fortelle hva appen kan og ikke kan gjøre. Har du iPhone eller iPad kan du være ganske sikker på at det som står her er sant, for apper som ikke gjør det de skal, slipper ikke gjennom Apples nåløye.

Det neste du bør gjøre, er å lese anmeldelsene av appen. Jeg har vanskeligheter med å forstå hvordan en app kan ha flere hundre en-stjerners anmeldelser! Hvis kun et par anmeldelser er negative, bør du allerede da være mistenksom. Du bør lese anmeldelsene nøye. Om de er altfor positivt vinklet, kan det tenkes at det er utvikleren selv eller venner og kjente av denne som har skrevet anmeldelsen, og da kan du selvfølgelig ikke stole på at den forteller sannheten.

Har du en Android-mobil eller nettbrett, bør du også sjekke hva slags rettigheter som er listet opp. Hvorfor skal et spill ha full tilgang til dine meldinger, telefonsamtaler osv? Du bør prøve å forestille deg hva app kan gjøre, basert på beskrivelsen, og spørre deg selv om appen virkelig trenger de rettighetene den krever.

Jada, det blir litt mer arbeid å kjøpe eller laste ned en standard gratisapp. Men de ekstra minuttene det tar, kan være vel anvendt tid, hvis du kan unngå at dine personlige opplysninger kommer på avveie!

Dette innlegget ble publisert i Apps og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.