Julegavetips: iPod

JulegavetipsDagens julegavetips er produktene fra Apple! Men en iPhone eller iPad er for dyrt for de fleste! Så hva med en mediespiller? Vi tror Apples iPod kommer til å bli en av de mest populære presangene under juletreet i år. De kommer imidlertid i forskjellige størrelser til svært forskjellig pris!Prisene varierer fra noen hundrelapper for den billigste til over 3000 kroner for den dyreste, så her gjelder det å finne ut hvilket behov man har før man kjøper!

Lurer du på hva som er forskjellen mellom de ulike modellene? Apple lanserer stadig nye generasjoner av sine iPods. Sist lanserte de iPod Nano 7. generasjon, og iPod Touch 5. generasjon. Disse kom samtidig med nye iPhone 5, og druknet nok litt i oppmerksomheten til storebror! Her er en liten gjennomgang av 3 forskjellige iPod-modeller!

Apple iPod Shuffle 4. generasjon
iPod Shuffle 4. generasjon

Den minste og billigste modellen av iPods, heter iPod Shuffle. Nyeste modell er iPod Shuffle 4. generasjon. Denne er også den mest grunnleggende modellen, som kan spille musikk, pod-caster, lydbøker og andre lydfiler. Spilleren betjenes ved hjelp av kontrollhjulet på fremsiden. Den har ingen skjerm, derfor er den essensielle funksjonen spillerens VoiceOver-funksjon, som gjør Shuffle brukervennlig. VoiceOver-funksjonen leser opp navnet på filen under avspilling, slik at man kan finne frem, til tross for at spilleren ikke har noen skjerm med liste over filene. Shuffle er en fin og billig spiller som du kan ta med deg over alt, og den kan klipses fast i klærne slik at du ikke trenger lommer. Batterilevetiden er på rundt 15 timer.

 

Apple iPod Nano 7. generasjon
iPod Nano 7. generasjoniPod Nano har utviklet seg en del fra forrige versjon, som var like liten som Shuffle, men som hadde en touchscreen. Den nyeste modellen heter iPod Nano 7th generation, og har blitt betydelig større enn forgjengeren. 6. generasjon hadde så liten skjerm at den kunne være vanskelig å betjene, og dette har Apple heldigvis skjønt, og har utviklet iPod Nano til å bli en brukervennlig liten spiller.

iPod Nano 1. - 7. generasjon

Slik har iPod Nano utviklet seg fra 1. generasjon til 7. generasjon

Apple har klart å presse mer batterilevetid inn i den lille spilleren! Opp mot 30 timer skal den kunne spille før den må lades. På iPod Nanos LCD-skjerm kan du også spille av videofiler. Den har også en rekke andre funksjoner som gjør den til en svært komplett mediespiller, blant har den en integrert FM-radio og støtte Nike+ som er en fin app til bruk under trening. Spilleren støtter også fildeling med andre enheter via Bluetooth, som gir muligheter for streaming eller fildeling til andre enheter.

 

Apple iPod Touch 5. generation
iPod Touch 5. generasjon

Her har vi kongen av Apples spillere: iPod Touch. Dette er en enhet som kan brukes til å spille av multimedieinnhold og mye, mye mer. Faktisk er Touch 5. generasjon for alle praktiske formål en iPhone 5, uten telefonenfunksjonen! Touch har en flott 4-tommers Retina-skjerm, iSight-kamera med 5 mpx, og mulighet til å spille av filmer i 1080p HD. iPod Touch 5. generasjon er trolig den mest komplette multimediaspilleren på markedet i dag. Den er litt tynnere enn iPhone 5, og selvom den ikke er en telefon, kan du ringe til venner via Skype og Facetime, og den er vesentrlig billigere enn en iPhone!

Se opp for flere julegavetips i dagene som kommer!

Dette innlegget ble publisert i Lyd, Mobile enheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.