Hva betyr Samsungs tap for Apple

Rettssaken mellom de to mobil-gigantene Apple og Samsung har pågått i over et år. Natt til lørdag falt endelig dommen.En amerikansk domstol dømte Samsung til å betale Apple 1.05 milliarder dollar (ca 6,1 milliadrer kroner) i erstatning etter at Samsung ble funnet skyldig i å ha kopiert patentert programvare, funksjonalitet og design fra iPhone og iPad til flere av sine enheter.

Dommen mot Samsung, i saken Apple vs Samsung

Foto: Foto: macomtech.net

Juryen avviste alle motkravene fra Samsung, som gikk ut på at Apple hadde kopiert dem Samsung sier at dette tapet ikke bare er et tap for Samsung, men ikke minst for forbukerne, som de mener vil få tilgang til færre valg og mindre innovasjon til potensielt høyere priser. Samsungs talsmann uttalte også at det var “uheldig at pantelovgivningen kan bli manipulert til å gi ett selskap monopol på rektangler med avrundede hjørner”. Samsung kommer til å anke dommen.

Hva blir konsekvensen av dommen?
Apple vil søke om importforbud for flere av Samsungs produkter. Seieren i denne rettssaken sies også å ha konsekvenser for andre saker der Apple er involvert, f.eks. saken mot Motorola og mot HTC.

Selvom Samsung hevder at dette er noe forbrukerne kommer til å tape på, er det mange som mener det motsatte. Designerne og utviklerne må herretter sette seg ved tegnebordet og jobbe hardt for å finne nye, innovative løsninger. At Samsung blir svekket, kan også bety nye muligheter for for selskaper som satser på andre plattformer enn Android, for eksempel Windows-telefoner og Blackberry.

Hva blir konsekvensen for deg?
Sannsynligvis ingenting, i alle fall ikke på en lang stund. Samsung har som nevnt sagt at de kommer til å anke, og tidsaspektet rundt anken vet vi foreløpig ikke noe om. Det kan hende at Apple tvinger Samsung til å stenge salget av enkelte enheter i USA.

Dersom du allerede eier en av de aktuelle Samsung-enhetene, trenger du ikke frykte at du blir tvunget til å levere dem tilbake, eller at de kommer til å slutte å virke.

Når alt kommer til alt, spørs det om ikke de to selskapene kunne vært bedre tjent med å la saken ligge, og heller bruke pengene (mer enn 400 millioner dollar som har gått med til rettssaken) til innovasjon! Kan du forestille deg hva slags nyvinninger de kunne ha kommet opp med hvis de hadde fokusert på å utvikle nye funksjoner i steden for å bruke pengene på advokater og energien på å forfølge hverandre!

 

Dette innlegget ble publisert i Nettbrett, Smarttelefoner og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.