Fra Apple Macintosh til MacBook Air

Apple kom med sin første Macintosh i 1984. Den ble en stor salgssuksess.

Denne nye datamaskinen hadde et grafisk grensesnitt, som var brukervennlig og tiltalende. Prisen var relativt lav, sammenlignet med andre datamaskiner på den tiden, og dette gjorde at Macintosh i stor grad appellerte til forbukere som ikke var vant til å bruke så mye penger på teknologi som vi gjør i dag! En annen grunn til at Apple sin Macintosh ble så populær, er at Apple allerede den gangen forsto viktigheten av spektakulær og uvanlig markedsføring. Apple ble fremstilt som den kreative og ville David, som utfordret Goliat, dvs Microsoft) som dominerte markedet på denne tiden. Opplegget virket! Apple tiltrakk seg masse oppmerksomhet, og Macintosh gikk som varmt hvetebrød fra butikkhyllene!

Macintosh 1984
Etter stagnasjon i selskapets omsetning ble Steve Jobs sparket fra sin stilling som leder. Men i 1996, kom han tilbake, og snudde Apple til det selskapet det er i dag. Steve Jobs introduserte en ny stil for Apple. iMac som dukket opp i butikkhyllene i 1996, var et eksempel på den nye stilen.

iMac

iMac var så langt fra det tradisjonelle designet for en stasjonær PC på denne tiden, i tillegg til at den var svært brukervennlig. iMac ble en stor hit blant forbrukerne, og Apples storhetstid så dagens lys. iMac finnes fremdeles på markedet, og har i dag fått form som en flatskjerm.

Sårtusenskiftet, har Apple dominert dataindustrien på et nivå som ingen (bortsett fra kanskje Steve Jobs selv) hadde forestilt seg tilbake i 1970- og 80-årene. I 2008 kom den første MacBook Air og MacBook Pro på markedet. Dette var ultratynne bærbare datamaskiner som virkelig revolusjonerte markedet for bærbare datamaskiner, med sin syltynne form.

Macbook Air

MacBook Air og Pro ble laget av materialer av topp kvalitet, og var tynnere og lettere enn noen bærbare datamaskiner man hadde sett tidligere. I 2011 ankom de nyeste versjonene av MacBook. Hver gang en ny versjon har dukket opp, har den blitt betraktet som kongen av bærbare datamaskiner.

Apple har revolusjonert datamaskin-markedet, og det skal bli spennende å følge med på fortsettelsen!

Dette innlegget ble publisert i Data og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.