Flere produsenter lanserer nye nettbrett

Lesebrettmarkedet er kanskje det markedet som vokser aller mest i dag, og flere store firmaer har lansert sine egne lesebrett i et forsøk på å dytte Apple ned fra tronen.

RIM, firmaet bak de populære BlackBerry mobilene, lanserte BlackBerry PlayBook. Denne kjører sitt eget operativsystem, QNX, i stedet for Android, og har for det meste blitt godt tatt i mot. Men det er spesielt én ting som har reist kritikk, og det er det at den må være trådløst koblet til en BlackBerry telefon for å kunne fungere ordentlig.

PC Giganter
Et annet firma med sitt eget mobile operativsystem er Hewlett Packard, med webOS. HP fikk dette systemet da de kjøpte opp Palm for et år siden, og den er generelt regnet som både sofistikert og brukervennlig. Den kjøres på den nylig lanserte TouchPad, men som med QNX er den sterkt hindret av et manglende utvalg av apps, da utviklerne konsentrerer seg om Android og iPad.

Acer Iconia Tab W500Acer på sin side har ikke gitt opp Windows som operativsystem for lesebrett. Acer Iconia Tab W500 (se bildet til høyre) kjører ikke bare Windows 7, den bruker også AMDs nyeste prosessorer, med navnet Fusion. W500 forsøker å være den perfekte mellomtingen mellom laptop og lesebrett, og har et tastatur du kan kjøpe til, men risikerer å ende opp som et verken-eller i stedet for et både-og produkt.

Det har også vært noen sene tilvekster til Android-markedet fra noen av de største mobilselskapene. Samsung har nylig lansert Galaxy Tab 10.1, som er ansett som et godt stykke teknologi, men den har for det meste holdt seg til den helt vanlige Android programvaren.

HTC på sin side har prøvd noe litt annerledes med Flyer. Det er, som PlayBook, et mindre lesebrett, men i stedet for å måtte koble den til en bestemt type mobil, holder det med en penn for å kunne utnytte alle funksjonene. Samtidig har LG Optimus Pad prøvd å skille seg fra konkurrentene ved å tilby muligheten til å filme i 3D.

Fremtiden
Det ryktes at en stor lansering er på vei til lesebrettmarkedet fra nettgiganten Amazon. De seneste ryktene sier at de vil slippe et Android-basert lesebrett i oktober, med programvare som gir deg enkel tilgang til Amazons egen app store, cloud system og hjemmeside.

Lesebrettmarkedet fortsetter å utvide seg, og mange tror at de snart vil erstatte laptopper. Men det er et felles problem for alle de nye merkene på markedet, og det er Apple.

Apples iPad har vært på markedet et år lenger enn alle sine konkurrenter, og har mange flere apps. I tillegg har den et konkurransedyktig prisnivå som har vist seg å være vanskelig å komme seg under. iPad vil nok fortsette å sette standarden på lesebrettmarkedet i fremtiden, og folk vil nok spørre seg ”hvorfor skal jeg kjøpe dette i stedet for iPad?” i en god stund fremover.

Om Kelkoo NO

Kelkoo deler informasjon og synspunkter om teknologiske nyvinninger, for å hjelpe deg å velge riktig produkt når du skal handle.
Dette innlegget ble publisert i Gadgets, Mobile enheter og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.