Når kan jeg kjøpe en 3D-printer?

Hvis du holder deg oppdatert på det siste innen teknologi, kan du ha hørt noen av ryktene rundt 3D-skrivere og de ​​fantastiske tingene folk gjør med dem. Så langt har 3D-skrivere vært altfor dyre for hjemmebruk.  

Takket være populariteten til crowdfunding-sites (“folkefinansiering” på norsk) som for eksempel Kickstarter og Indiegogo , blir teknologi man trodde ville bruke mange år på å nå butikkhyllene, en realitet mye raskere.

Form 1 3D-printer

Formlabs er ett selskap som har lykkes med å utvikle og bygge FORM 1 3D printer via en “crowdfunding”-bevegelse. Skriveren koster heftige $ 3299 (NOK 18.106,-) og skriver ut vha en spesielt formulert harpiks som kjøpes separat. Formlabs 3D-printer kommer på markedet i april, og kan allerede forhåndsbestilles. Flere modeller kommer i mai. Som bevis for 3D-utskriftens popularitet er det i øyeblikket 11 3D-printerprosjekter på Kickstarter som er i finansieringsfasen eller har overgått sine første mål. Indiegogo har ganske mange prosjekter, også.

Under moteuka i Paris, viste den nederlandske designeren Iris van Herpen frem sine kreasjoner av 3D-printede kjoler i fleksibelt materiale!

Publisert i Data, Gadgets, Ny teknologi | Merket med , , , | Kommentarer av

Julegaver til under 100 kroner

JulegavetipsJeg regner med du er i full gang med julegaveshoppingen nå. Vi er jo allerede godt ute i desember! Noen ganger skal man bare gi bort en liten oppmerksomhet. Kanskje du skal være med i en gavering på jobben, eller kjøpe en liten ting til naboen eller en venn eller kanskje vennenes barn. Det kan fort bli dyrt å handle julegaver, og mange blir enige om å ikke gi hverandre noe som helst. Men så er det jo litt hyggelig å få en liten julegave også. Det trenger ikke å være så dyrt! Og selvom en skal kjøpe en billig gave, trenger det jo ikke å være noe kjedelig, som et duftlys, en liten nisse eller noe annet som bare skal stå der og samle støv. Her har vi samlet 8 ideer til kule julegaver til under 100 kroner!

Koss PortaPro
Koss PortaPro er et par enkle hodetelefoner som koster fra kr. 69,- Disse hodetelefonene har hatt det samme klassiske designet i over 20 år, og er fortsatt populære! De er både lette og komfortable å ha på seg, og gir faktisk veldig bra lyd og de kommer i en rekke ulike farger

Avant MP3-spillerMP3-spiller
Til og med MP3-spillere kan man få kjøpt til under hundrelappen! Avant S25 har 2GB lagringsplass. Den veier kun 16 gram, og er ypperlig til bruk under trening, ettersom den er liten og lett. Spilleren har 5 timers batterilevetid, og koster fra kr 59,- og har medfølgende øreplugger.

Stylus penn
Med en stylus penn får man bedre presisjon på berøringsskjermer enn man får kun med fingrene. Ved hjelp av en stylus penn øker bruksområdet til smarttelefon og nettbrett, ved at man kan benytte den til å tegne detaljerte tegninger, grafer og hva man måtte ønske.

Lekesmarttelefon
Barna vil ha det som de voksne har! En gammeldags leketelefon er ikke lenger bra nok for de minste som har vokst opp med berøringsskjermer. Nå er det smarttelefon de skal  ha. Så hva med en lekesmarttelefon? Med en slik blir ungen kulest i gata!

Hansker med LED-lys
Har du en ivrig bilmekaniker hjemme? Det er ikke alltid lett å holde lommelykten mens man skrur. Et par hansker med LED-lys er vel ikke så dumt! I alle fall er det en morsom gimmic.

Mobil-deksel
Mobildeksel med blingEt deksel til mobiltelefon er ikke dyrt, men kan spare eieren for masse penger, hvis telefonen skulle gå i bakken! Dessuten fins det en hel del stilige deksel som kan gjøre en kjedelig telefon nokså unik. Hva med et deksel som får mobilen til å ligne en gammel Gameboy! Eller gi telefonen din litt bling!

Trådløs fjernutløser til kamera
Kjenner du noen som er veldig glad i å ta gruppebilder som han eller hun selv skal være med på? Ved hjelp av en fjernutløser, kan man ta bildet når man er klar! Fjernkontrollen koster rundt kr. 50,-

Beskyttelsesfilm til nettbrett
For å unngå riper på nettbrettes fremside, er det lurt å investere i en beskyttelsesfilm som limes fast på glasset. Kjenner du noen med nettbrett som ikke har vært så lure? Kjøp en beskyttelsesfilm i julegave og spar dem for irritasjonen over at skjermen begynner å miste glansen!

 

Publisert i Gadgets | Merket med , , , , , | Kommentarer av

Apple EarPods – Hva er nytt?

Det tok litt tid, men til slutt fant endelig Apple ut at det var på sin plass med noen nye øreplugger! Pluggene ble lansert i høst, samtidig som nye iPhone 5, iPod Touch 5. generasjon og iPod Nano 7. generasjon. Skal man lytte til musikk over lengre tid, så er det viktig at ørepluggene sitter godt. Vonde øreplugger er rett og slett ikke godt!

Apple Earpods

De nye øreproppene til Apple heter EarPods. De har fått litt forbedret lydkvalitet, men først og fremst har de fått en mer ergonomisk utforming som skal gjøre dem mer behagelige å bruke.

For å finne en passende form på ørepluggene, har Apple brukt 3 år på forskning og utvikling. De har undersøkt hundrevis av ører i 3D, og tatt utgangspunkt i fellestrekkene, samt utviklet 120 prototyper, før de kom frem til de endelige Apple EarPods.Ergonomiske øreplugger fra Apple
Ørepluggene skjermer ikke av for støy utenfra slik myke ørepropper gjør, og dette kan gi en litt dårligere lydopplevelse når man lytter til musikk. Men mange syns ikke så mye om å stenge av for all lyd utenfra. Med ørepropper som tetter øregangen, hører man sin egen pust, og det blir uvant å snakke i telefonen med dem. Så det at Apple har valgt en litt annerledes form på ørepluggene, uten å gå så langt at de stenger øregangen, syns jeg er bare fint. Selvom dette alstå kan gå utover lydkvaliteten på musikken.

Apple EarPods koster fra kr 209,- som er svært billig for rimelig gode øreplugger.

Publisert i Lyd | Merket med , , , , | Kommentarer av

Hvordan fikse problemer med lydopptak på iPhone

Jeg har en iPhone 4 som jeg kjøpte for et par måneder siden. I begynnelsen fungerte den helt fint, men for en stund siden oppdaget jeg at den har sluttet å ta opp lyder på filmer og lydopptak! Utrolig irriterende!

Problem med taleopptak på iPhoneEtter først å ha sjekket alle mulige workarounds som jeg fant på nettet i diverse forumer (å ta opp lyd med hodetelefonene plugget i, ta av telefondekselet, skru av bluetooth, skru av wifi og mobilnettverk osv) ringte jeg kundeservice hos Apple. Der fikk jeg som forventet beskjed om å gjenopprette fabrikkinnstillingene og oppgradere til siste versjon av iOS. Dette er ikke noe jeg hadde noe særlig lyst til å gjøre, (spesielt med tanke på problemene som Apple har hatt med det nye kartet sitt), men lydopptak er jo litt kjekt å ha, så jeg gjorde som jeg fikk beskjed om!…

Oppskriften fra Apple er som følger:

1) Installer iTunes på PC-en, om du ikke allerede har gjort det.
2) Legg sikkerhetskopi av alle mobildata over på PC-en.
3) Gjenopprett via iTunes. – Da lastes siste OS ned – noe som tar en time
4) Gjenopprett som ny telefon
5) Test om lydopptak fungerer med fabrikkinstillinger – Jeg tok opp lyd og video, og lyden fungerte perfekt på begge!
6) Kjør på med å installere sikkerhetskopien, helst 1 type innhold av gangen.
7) Sjekk om lydopptak fortsatt virker etter installasjon av hver ting. – Eventuelt kjør på med full backup og kryss fingrene. Hvis det fungerer er det fint. Hvis ikke må du nok gjøre gjenopprettingsprosessen om igjen, og grundigere, for å finne ut hvilket program som skaper problemet.

Fullstendig beskrivelse av prosedyren finner du hos Apple.

Jippi, jeg har igjen en iPhone som kan filme med lyd, og jeg kan ta opp film av barna som synger julesanger på juleavslutningen og kollegaer som gjør morsomme ting på jobben! Jeg gleder meg!

 

Publisert i Lyd, Smarttelefoner | Kommentarer av

Julegavetips: iPod

JulegavetipsDagens julegavetips er produktene fra Apple! Men en iPhone eller iPad er for dyrt for de fleste! Så hva med en mediespiller? Vi tror Apples iPod kommer til å bli en av de mest populære presangene under juletreet i år. De kommer imidlertid i forskjellige størrelser til svært forskjellig pris!Prisene varierer fra noen hundrelapper for den billigste til over 3000 kroner for den dyreste, så her gjelder det å finne ut hvilket behov man har før man kjøper!

Lurer du på hva som er forskjellen mellom de ulike modellene? Apple lanserer stadig nye generasjoner av sine iPods. Sist lanserte de iPod Nano 7. generasjon, og iPod Touch 5. generasjon. Disse kom samtidig med nye iPhone 5, og druknet nok litt i oppmerksomheten til storebror! Her er en liten gjennomgang av 3 forskjellige iPod-modeller!

Apple iPod Shuffle 4. generasjon
iPod Shuffle 4. generasjon

Den minste og billigste modellen av iPods, heter iPod Shuffle. Nyeste modell er iPod Shuffle 4. generasjon. Denne er også den mest grunnleggende modellen, som kan spille musikk, pod-caster, lydbøker og andre lydfiler. Spilleren betjenes ved hjelp av kontrollhjulet på fremsiden. Den har ingen skjerm, derfor er den essensielle funksjonen spillerens VoiceOver-funksjon, som gjør Shuffle brukervennlig. VoiceOver-funksjonen leser opp navnet på filen under avspilling, slik at man kan finne frem, til tross for at spilleren ikke har noen skjerm med liste over filene. Shuffle er en fin og billig spiller som du kan ta med deg over alt, og den kan klipses fast i klærne slik at du ikke trenger lommer. Batterilevetiden er på rundt 15 timer.

 

Apple iPod Nano 7. generasjon
iPod Nano 7. generasjoniPod Nano har utviklet seg en del fra forrige versjon, som var like liten som Shuffle, men som hadde en touchscreen. Den nyeste modellen heter iPod Nano 7th generation, og har blitt betydelig større enn forgjengeren. 6. generasjon hadde så liten skjerm at den kunne være vanskelig å betjene, og dette har Apple heldigvis skjønt, og har utviklet iPod Nano til å bli en brukervennlig liten spiller.

iPod Nano 1. - 7. generasjon

Slik har iPod Nano utviklet seg fra 1. generasjon til 7. generasjon

Apple har klart å presse mer batterilevetid inn i den lille spilleren! Opp mot 30 timer skal den kunne spille før den må lades. På iPod Nanos LCD-skjerm kan du også spille av videofiler. Den har også en rekke andre funksjoner som gjør den til en svært komplett mediespiller, blant har den en integrert FM-radio og støtte Nike+ som er en fin app til bruk under trening. Spilleren støtter også fildeling med andre enheter via Bluetooth, som gir muligheter for streaming eller fildeling til andre enheter.

 

Apple iPod Touch 5. generation
iPod Touch 5. generasjon

Her har vi kongen av Apples spillere: iPod Touch. Dette er en enhet som kan brukes til å spille av multimedieinnhold og mye, mye mer. Faktisk er Touch 5. generasjon for alle praktiske formål en iPhone 5, uten telefonenfunksjonen! Touch har en flott 4-tommers Retina-skjerm, iSight-kamera med 5 mpx, og mulighet til å spille av filmer i 1080p HD. iPod Touch 5. generasjon er trolig den mest komplette multimediaspilleren på markedet i dag. Den er litt tynnere enn iPhone 5, og selvom den ikke er en telefon, kan du ringe til venner via Skype og Facetime, og den er vesentrlig billigere enn en iPhone!

Se opp for flere julegavetips i dagene som kommer!

Publisert i Lyd, Mobile enheter | Merket med , , , , | Kommentarer av

Julegavetips – teknologiske julegaver til barna

JulegavetipsMed bare rundt fem uker igjen til jul, er det kanskje på tide å sette i gang med gavehandelen, om du ikke allerede har gjort det. På barnas ønskelister i år fins det sannsynligvis noen hi-techelementer som det kan være verdt å få med seg, hvis du ikke har helt oversikten over hva barna i dag interesserer seg for. Her er noen hotte julegavetips for julen 2012!

Air Hogs RC Hover AssaultAir Hogs RC Hover Assault
Hvert år blir fjernstyrte leker mer og mer sofistikerte. I år kan du finne en Air Hogs-bil som kan alt! Den kan både fly, skyte raketter og kjøre! Du kan kombinere flyvning og bilkjøring på en slik måte at Air Hogs RC Hover Assault klarer å hoppe over hindringer eller rett og slett velge å fly vekk. Med dette utrolige Hover Assault-kjøretøyet fra Air Hogs får man kontroll både over landjorda og lufta. Pakken inkluderer et kjøretøy, en håndkontroll og åtte missiler. Dette er en veldig kul RC-bil! Prisen begynner på kr. 429,-

Kurio 7 – Et nettbrett for barn
Barn er raske med å tilegne seg ny teknologi, og både små og store har allerede funnet ut at å spille spill på foreldrenes iPad kan være veldig gøy. I år har det kommet et nettbrett som er spesialdesignet for barn. Kurio 7 heter nettbrettet, som er Android-basert med 4 GB lagringsminne, og som har en 7 tommers multiberøringsskjerm, Kurio 7 Nettbrett for barnog et fargerikt gummitrekk som beskytter nettbrettet mot skader, og gjør det lettere for barna å holde det stødig. En annen fordel med Kurio 7 er at du ved hjelp av foreldrepanelet kan sørge for at hvert barn har en tilpasset profil (opptil 8 profiler), som gjør at de bare får tilgang til det foreldrene ønsker, du kan sette tidsbegrensning for bruken m.m. Prisen for Kurio 7 begynner på kr 1579,- Har du litt større barn, kan du kanskje vurdere en iPad Mini eller Nexus 7, som vi  sammenlignet for noen dager siden.

Nintendo 3DS XL
Nintendos populære DS har fått enda et medlem i familien i år. Nintendo 3DS XL har 90% større 3D-skjerm enn den opprinnelige Nintendo 3DS. Du kan spille i 3D uten bruk av 3D-briller og ved hjelp av den nye analoge styrespaken Circle Pad, som du finner i tillegg til det velkjente kontrollkrysset og de seks knappene på tidligere Nintendo DS-konsoller, får du full kontroll i 360 grader. Dette gir deg den nødvendige presisjonen som kreves for å spille spill i en 3D-verden.

Nintendo 3DS-XLKonsollen har også en innebygget bevegelseskontroll og gyrosensor som reagerer på de bevegelsene du gjør. Når du vrir på selve konsollen, noe som er en naturlig bevegelse for de fleste når de spiller, så vil bevegelsesfølsomme Nintendo 3DS-spill reagere umiddelbart! Flott hva? Konsollen har også foreldrekontroll som gir foreldrene mulighet til å begrense funksjonene til konsollen, f.eks. for internettbruk og visse nettverksfunksjoner. Nintendo 3DS XL får du fra kr. 1698,- Husk å kjøpe strømadapter i tillegg, dersom du ikke har en fra før!

Hvis barna er interessert i spill finner du også flere julegavetips her.

Publisert i Gadgets, Nettbrett | Merket med , , , , | Kommentarer av

Julegavetips – Spill til alle i familien

JulegavetipsVinteren kommer snikende. Det er mørkt når man drar ut om morgenen, og mørkt når man kommer hjem. Men  ikke vær lei deg for det! Det er på tide å tenke på julegavene, og begynne å  glede seg til jul!


Du syns kanskje det er litt stressende å tenke på julegaver? Det gjør vel mange av oss. Så derfor har vi lyst å hjelpe deg litt på vei. Denne uken gir vi deg julegavetips innen spillkategorien. Det finnes gamere i alle aldersgrupper, så her kan det være noe for alle medlemmer av familien!

Barnespill
Har du en gutt på rundt 7 år? Da har du sikkert måttet tåle maset om et spill som heter Skylanders Giants. Dette spillet ble utgitt 19 oktober, og er tilgjengelig for Xbox 360, Playstation 3, Nintendo 3DS, Wii og også for Wii U. Noe som er spennende med dette spillet, er at figurene som hører til, våkner til liv i spillet. Den første versjonen av Sylanders ble en stor suksess i norge. Spillet apellerer til flere aldersgrupper, og det går også an å leke med figurene utenom spillet.

Skylanders Giants

Andre figurer som fortsatt er populære er Pokémons. PokéPark Wii 2 kan nok også settes opp på ønskelisten til den yngste sønnen i huset. Spillet kan spilles fra 3 år. For Nintendo DS finner du Pokémon Black 2 og Pokémon White 2. For fans av Sackboy, ble spillet Little Big Planet utgitt i september for Playstation Vita.

Det fins også en rekke spill for jenter! Liker de å lage mat, er kanskje spillet Cooking Mama 4 for 3DS en hit! Spillet kan spilles fra tre år og oppover. De fleste småjenter liker Hello Kitty. Hello Kitty Big City Dreams vil nok glede den lille jenta! Josefine-spillene er læringsspill som mange jenter liker. For de minste er Sofie, Josefines lillesøster et godt valg.

For de mest ihuga fans av Mikke Mus, blir spillet Disney Epic Mickey: The Power of Illusion blir utgitt 21. november. Definitivt verd å tenke på frem mot jul!

Vil du ha flere julegavetips til barn, kan du finne noen ideer til hi-tech julegaver her.

Tenåringsspill
Har du en tenåringsjente i huset som liker å danse? Spillet Just Dance 4 med Kinect er perfekt for henne! Spillet vil bli en hit når jentegjengen kommer på overnattingsbesøk!  Dance Central 3 (nytt i midten av november) er utviklet av skaperne bak Guitar Hero, og vil gir mulighet til å danse til variert musikk, med alt fra Ushers “Twisted” til ”I Will Survive” av Gloria Gaynor … Dette er noe som kan gi hele familien en morsom kveld!

Du har kanskje en fotballfan hjemme? Fifa 13 er en av de store utgivelsene i høst. Hvis fotball ikke er så populært hjemme hos deg, så fins det også basketballspill! NBA 2K13 vil sikkert glede mange sporty ungdommer!

Voksenspill
I en annen stil, og for et mer voksent publikum, kom Call of Duty Black Ops 2 ut 13. november. Spillet har 2 parallelle historier, en som foregår i fremtiden og en som foregår under den kalde krigen. Dette er et spill som mange FPS-spillere har ventet på. Et annen etterlengtet FPS-spill:  Medal of honor Warfighter, ble lansert i slutten av oktober, og Halo 4 kom ut 6. november.

World of Warcraft: Mists of Pandaria

Flere store titler denne sesongen er blant annet oppfølgeren i den populære World of Warcraft-serien: World of Warcraft: er Mists of Pandaria, actionspillet Resident Evil 6, og et spill utgitt av Ubisoft Assassin Creed III, som har mange har gledet seg til. Assassins Creed III har en spennende historie som tar utgangspunkt i historiske fakta, og man får svar på en del spørsmål fra tidligere utgivelser.

Spill for hele familien
Å spille spill sammen, er en god måte å ha det gøy sammen med hele familien. Wii-konsollen har revolusjonert vår måte å spille på, og utfordrer alle medlemmer av familien, både i dans, men også tennis, bowling og andre sportsaktiviteter. Det blir spennende å se om Nintendo Wii U,som kom den 30. november vil bli en like populær konsoll for hele familien. (Her kan du lese vår erfaring med Wii U) . Aktuelle spill på Wii U er Super Mario Bros, som aldri går av moten, og Rayman Legends, som vår spillekspert liker veldig godt!
Hvis du har problemer motivere dine familiemedlemmer til daglig fysisk aktivitet, kan et spill som Your Shape: Fitness Evolved 2013, som er tilgjengelig på Wii U være en morsommere måte å komme i gang på.

Til slutt, spillet for dem som liker å løse gåter. Husker du gode gamle Cluedo? Et spill i samme gate, er Professor Layton and the Miracle Mask som kom ut for 3DS 26 oktober og kan spilles av alle fra 7 år. I spillet skal man løse gåter og bruke hodet, noe som er veldig givende når man får det til! Spillet er både barnevennlig og spennende på en gang!

The Miracle Mask

Har du flere gode spilltips frem mot jul? Vi setter pris på kommentarer!

Publisert i Spill, Uncategorized | Merket med , , , , , , | Kommentarer av

Hvilket nettbrett er best? Nexus 7 vs iPad Mini

Vurderer du å kjøpe et nettbrett? Det kan kanskje være en ypperlig julegave til din kjære eller til deg selv! De mindre nettbrettene som fins på markedet er lette å ta med seg på tur, og kan være et smart alternativ til de større nettbrettene. Men hvilket bør du gå for? Vi har sammenlignet Nexus 7 med Apples iPad Mini for å prøve å hjelpe deg å ta et valg. Vi har sett på bl.a. design, skjerm, kamera, ytelse og pris.

Nexus 7 vs iPad Mini

Asus Nexus 7 vs Apple iPad Mini

Design
iPad Mini: Det nye nettbrettet fra Apple er laget av aluminium og glass og har en vekt på 308 gram, noe Apple hevder gjør deres nye leketøy lettere enn en skriveblokk. Tykkelsen er 7,2 mm, og den er 23% smalere enn sin storebror, iPad.

Nexus 7: Googles nye nettbrett har en bakside i gummi-lignende plast med små groper i, som også er avtagbar.  Gummi-baksiden gjør at den ikke så lett glipper ut av hendene, og ligger tryggere på fanget. Vekten er 340 gram, altså noe tyngre enn iPad Mini. Nexus 7 er litt også litt tykkere enn sin konkurrent og måler 10,45 mm.

Skjermen
iPad Mini: Apple valgte en 7,9 tommer LED Multi-Touch-skjerm til sin iPad Mini. Det mange kanskje savner er retinaskjermen som storebror iPad leveres med. Skjermen til iPad Mini har en oppløsning på 1024 × 768 med 163 ppi, som tilsvarer kvaliteten vi finner hos iPad 2.

Nexus 7: Asus, som produserer Nexux 7 sammen Google, har lykkes i å lage en vakker forside, som kan konkurrere med iPad sitt klassiske design. Men hva kan du forvente deg av skjermen til  Nexus 7? HD-skjermen har en oppløsning på 1280 × 800 med 216 ppi, som overgår oppløsningen hos iPad Mini og andre rivaliserende nettbrett på samme størrelse.

iPad Mini

iPad Mini ble presentert på Apples event i oktober

Kamera
iPad Mini: Hovedkameraet på den nye iPad Mini tilsvarer iPhone 4S sitt 5-megapikselkamera. Kameraet har ƒ/2.4-blenderåpning som også har bakbelysning for at du skal kunne ta bedre bilder i dårlige lysforhold. På framsiden av nettbrettet sitter et HD-kamera som kan brukes når du chatter via FaceTime. Du kan også ta opp videoer i 1080p med bildestabilisering med kameraet på baksiden, mens FaceTime-kameraet tar opp filmer i 720p HD-video. Kameraene har ansiktsgjenkjenning og geomerking av bilder og video.

Nexus 7: Google har ikke prioritert å bruke ressurser på et kamera bak på nettbrettet sitt. Vi mener dette er forstålig, ettersom alle har en mobil som de tar bilder med, og det er vanskelig å se at det skal være nødvendig å ta gode bilder også med nettbrettet. Et kvalitetskamera bak på nettbrettet ville også øke prisen betraktelig. Hos Nexus 7 finner vi et 1,2 megapixel kamera på forsiden, som støtter videosamtaler over Skype uten at man trenger å bry seg altfor mye om bildekvaliteten.

Operativsystemer
iPad Mini: Med iPad Mini følger det nye operativsystemet iOS 6 i en litt modifisert versjon. Det betyr blant annet et nytt utseende for Appstore og iCloud-støtte, en smartere Siri som er i stand til å starte programmer på dine vegne. Du får også muligheten til å bruke FaceTime over 3G-nettverket og Apples nye (men kritiserte) kartsystem. iOS6 er rangert som et av de beste operativsystemet for mobile enheter.

Nexus 7: Nexus 7 kommer med det nye operativsystemet Android 4.1 Jellybean. Dette betyr fremfor alt en mye raskere ytelse takket være “Project Butterfield”, men også et bedre tastatur, et mer sofistikert stemme-aktivert søk og nye Google Now-tjenester. Android 4.1.2 har nylig blitt tilgjengelig, og det gjør at brukerne kan vise hovedskjermen i liggende modus, som forhåpentligvis vil tilfredsstille de som klaget over at denne funksjonen ikke fantes tidligere. En fordel med Android fremfor iOS er at du kan bruke widgets og lage dine egne snarveier til menyer du bruker ofte.

Ytelse
iPad Mini: Da iPad Mini ble presentert, fikk vi også vite at en ny generasjon iPad skulle komme. 4. generasjon iPad kommer med A6X chip-en, som dessverre ikke er brukt til iPad Mini. Om du velger iPad Mini, må du nøye deg med en A5-prosessor som benyttes for iPad 2 samt iPhone 4S. Men selv om ytelsen ikke er like god som hos nye iPad, vil den nok fortsatt være god nok til de fleste formål.

Nexus 7: Hvis det er noe Nexus 7 har i overflod, så er det effekt og ytelse. På innsiden finner vi en Tegra 3 Quad Core-prosessor. Nexux 7 er dermed blitt verdens første 7-tommers quad-core-nettbrett. Denne håndterer multitasking og gir problemfri streaming av video. I tillegg fins en femte batteribesparende kjerne som tar seg av den daglige bruken av nettbrettet, for eksempel e-post, oppdatering på twitter og facebook, se videoer m.m.

Batteri
iPad Mini: Apple lover en batterilevetid på 10 timer, slik at du kan klare deg en dag med iPad Mini.

Nexus 7: Også dette nettbrettet skal ha en batterilevetid på 9-10 timer lover fra Google, avhengig av hva du bruker nettbrettet til.

Pris
iPad Mini: Prisen for en iPad Mini 16GB med Wi-Fi starter på kr 2590,- Vil du ha større lagringskapasitet og 3G går prisen opp.

Nexus 7: Nexus 7 med  16GB minne starter på kr 1850,- og er altså langt billigere enn den billigste utgaven av iPad Mini.

Nexus 7

 

Konklusjon
De to nettbrettene har noen likhetstrekk, for eksempel en batterilevetid på rundt 10 timer. Hvis man legger vekt på kamera og fysiske mål, så vinner iPad Mini konkurransen. Men tar man med ytelse, skjermoppløsning og ikke minst pris i beregningen, vil nok de fleste være enige om at Nexus 7 vil være et klokt valg. Nexus 7 er et svært raskt og godt nettbrett, til tross for sin lave pris! Her vil du garantert få god valuta igjen for pengene.

Publisert i Nettbrett | Merket med , , | Kommentarer av

Samsung Galaxy Camera

Smarttelefoner har for en stor del tatt over markedet til de gamle kompaktkameraene. Dette har nok mest å gjøre med bekvemmelighet, og ikke så mye med kvaliteten på bildene å gjøre. Telefonen er alltid tilgjengelig. Det er så mye lettere å knipse et bilde med telefonen. Og dessuten kan man umiddelbart dele bildet med venner og kjente via mms, instagram, twitter, facebook osv. Smarttelefoner har gjort deling av bilder så enkelt! Hadde bare kvaliteten på bildene vært like bra som på et skikkelig digitalkamera!

Hvis du nå er en av dem som fortsatt bryr deg om å ta fantastiske nærbilder eller trenger et kamera som er i stand til å ta bilde av noe som er i bevegelse, samtidig som du kan dele bildene og gjøre alt det du kan med smarttelefonen – da er det faktisk en løsning på trappene.

Galaxy Camera med Android

Samsung Galaxy camera er det første kameraet med 3G, som kombineder profesjonell digital fotografering med Android Jelly Bean OS! ) Her har du et kamera med helt nye bruksmuligheter. Dette snedige lille kameraet benytter Android apps som du kan laste ned fra Google Play, slik som Instagram, til å redigere bildene dine og laste de opp på sosiale medier. Du kan benytte et bredt spekter av effekter og redigeringsverktøy, men i tillegg vil du ha glede av at kameraet kommer med en oppløsning på 16 Megapixler, kraftig BSI CMOS-sensor og lyssterk optikk (f2.8/23mm/21 x optisk zoom. Kameraet har en 4,8 tommers HD-berøringsskjerm. I steden for å måtte lagre bilder på USB-pinner og minnekort, og manuelt laste de over på andre enheter, kan du benytte den medfølgende skytjenesten Dropbox på 50 GB.

Som om ikke dette var nok, kan du ta bilder ved hjelp av talestyring, noe som gjør det enkelt å ta bilde med selvutløser!  I tillegg til fotografering kan du også benytte Galaxy Camera til å surfe på nettet, navigere deg frem med Google maps, sjekke e-post og Facebook, lytte til musikk og se film, og det meste du vanligvis bruker smarttelefonen din til.

Slik ser spesifikasjonen ut
· 4,8 tommers Super Clear LCD-berøringsskjerm
· 21x lang zoom objektiv
· 16 MP
· Pop-up Xenon-blits
· 8 GB internt minne
· Støtte for micro SD-kort, opp til 32GB
· Drop Box, opptil 50 GB
· HDMI-port
· Tilkobling: GPS, Bluetooth, Wi-Fi / 3G og Wi-Fi / 4G og Wi-Fi
· SMS, MMS, e-post, IM og RSS-meldinger
· MP3 og MP4-spiller

Det blir spennende å se om dette kameraet blir godt mottatt. Selv med fantastiske spesifikasjoner er nok ikke kritikerne overbevist riktig enda. Hvorfor trenger man muligheten til å spille spill som angry birds og surfe på nettet mens man venter på å ta neste bilde? Jeg tror det er viktig å huske på at dette er et smart-kamera, ikke en smarttelefon, men et virkelig bra kamera. For en som liker å fotografere gode bilder, redigere sine bilder umiddebart, og dele bildene med andre, er dette en spennende mulighet. Det er ikke en erstatning for smarttelefoner, men for tradisjonelle kompaktkameraer.

Samsung Galaxy Camera

Samsung presenterte Galaxy camera på IFA messen i Berlin i august i år. Nå forventes kameraet snart  å komme på markedet i Norge. Ubekreftet dato er 15. november, men det kan allerede forhåndsbestilles hos en rekke nettbutikker. Prisen begynner på 4299,- + frakt. I dag (7. november) er kameraet på plass i butikkene i UK!

Hva tror du? Vil Samsung lykkes med dette Smart-kameraet? Gi oss gjerne din kommentar i kommentarfeltet nedenfor!

 

Publisert i Foto, Gadgets, Ny teknologi | Merket med , , | Kommentarer av

Nyheter fra Apple

23. oktober var det igjen tid for en Apple-event. Det var det 2. arrangementet på forholdsvis kort tid. Forrige gang var det iPhone 5 som var den store nyheten som alle ventet på. I går var det iPad Mini som var den etterlengtede nyheten. iPad Mini var imidlertid ikke den eneste nyheten som ble presentert i går, og vi vil gi deg en presentasjon av de produktene som Apple avduket i går.

Macbook Pro 13 tommers Retina
Det var forventet at Apple ville introdusere en 13 tommers (13,3 tommer for å være nøyaktig) Macbook Pro med retinaskjerm. Det gjorde de også! Hva er så forskjellen når man sammenligner denne modellen med forgjengeren?  Retinaskjermen gir Macbook Pro en oppløsning på 2650 x 1600 piksler. Til sammenligning har den forrige versjonen av Macbook Pro med 13-tommers skjerm, en maksimal oppløsning på 1280 × 800. Som de kresne forbrukerne vi er, ønsker vi både at nye modeller har bedre ytelse, samtidig som de blir tynnere og lettere! Dette er ganske urimelige krav, men med den nye MacBook Pro, får vi faktisk en laptop som er 20% tynnere og 450 gram lettere enn forgjengeren! Tilkoblingsmulighetene for den nye maskinen er som følger: to Thunderbolt-porter, to USB 3.0-porter, en SD slot og en HDMI-port. Hva prisen blir på det norske markedet, er ikke godt å si enda. I USA vil grunnmodellen ligge på $1699, og du vil motta en Dual Core i5-prosessor på 2,5 GHz, 8 GB RAM, og en SSD hårrdisk av 128GB.

iMac
Apples stasjonære maskin, iMac, har også fått en oppdatering. iMac er tilgjengelig i to størrelser, 21,5 og 27 tommer. De nye maskinene er bemerkelsesverdig slanke og har en profil på bare fem millimeter!  Den nye versjonen er også er mer enn 3,5 kilo lettere enn forgjengeren. Med sitt nye elegante utseende, er dette en datamaskin som er helt unik. Det er helt utrolig hvordan Apple klarer å presse så mye datakraft inn i den ekstremt tynne skjermen, men vi klager selvfølgelig ikke! iMac kommer altså i to modeller, der 21,5 tommerens grunnmodell omfatter en 2,7 GHz quad-core i5-prosessor, 8 GB RAM og en 1TB harddisk, med en skjerm på 1920 × 1080. Den større 27-tommeren, vil ha en prosessor på 2,9 GHz, 8 GB RAM og 1 TB harddisk. Skjermen får en oppløsning på 2560 × 1440. iMac kommer på markedet fra november, men prisen er enda ikke kommunisert på det norske markedet. I USA vil maskinen med 21,5 tommers skjerm, starte på $ 1299, mens 27-tommers versjonen starter på $ 1799.

Apples nyheter

iPad
Den store nyheten fra gårsdagens hendelse var som nevnt iPad Mini, men dette var faktisk ikke den eneste iPad-nyheten. Selv den ”gode gamle” iPad-en har fått en oppdatering, som Apple valgte å kalle 4. generasjon iPad. Dette kom litt overraskende på mange. Det er jo ikke lenge siden iPad 3 ble presentert. Den største nyheten i 4. generasjon iPad  var den nye A6 chipen, som forbedrer ytelsen betraktelig. Men hva med iPad Mini da? 7.9 tommers skjerm med en oppløsning på 1024 × 768 var målene på Apples nye leketøy. Oppløsningen er den samme som i iPad 2. Nettbrettet er 7,2mm tynn og veier bare 308g. I motsetning til den store iPad-en, vil iPad Mini komme med A5 chip. Det lille nettbrettet er utstyrt med et HD-kamera på forsiden og et kamera med fem megapiksler på baksiden. Batterilevetiden, både hos iPad og iPad Mini er fortsatt ti timer. Frister det med en liten iPad? Da er det bare å bestille. iPad Mini kommer i butikkene på fredag, men den kan allerede forhåndsbestilles. Prisen starter på kr2590,-

Mac Mini
Den ekstremt kompakte datamaskin Mac Mini fikk seg også en liten oppdatering. Apple avduket to nye versjoner av Mac Mini, som henholdsvis har prosessorer på 2,5 og 2,3 GHz. Størrelsesmessig har den ikke forandret seg, men i følge Apple er den opptil dobbelt så rask som forrige versjon.

Sett fra en Apple-fantasts øyne var nok dette en virkelig god kveld. Prisene på Apple-produktene blir stadig diskutert. Du må som regel ut med noen tusenlapper hvis du vil ha et Apple-produkt, men man betaler også for kvalitet, i tillegg til design. Setter man pris på denne kombinasjonen, er nok produktene verdt prisen. Hvis du føler at det blir litt for dyrt, kan du alltids sjekke ut tidligere Apple-produkter, som også har høy standard og godt design, men som koster mindre enn før når nye modeller kommer på markedet. Klikk her for å gå til Kelkoo nettside og se på Macbook Pro, iPad 3, iPhone 5 og andre Apple-relaterte produkter!

Publisert i Data, Nettbrett | Merket med , , , , , , , | Kommentarer av