Togbillett på mobilen

Har du prøvd å kjøpe togbilletter med mobilen din? I dag har jeg testet NSB sin app! Jeg skulle gjøre det i full fart mens jeg sto på badet i dag tidlig, for å spare litt tid, og slippe å havne i kø foran billettautomaten på stasjonen få minutter før toget skulle komme, men ettersom dette var første gang jeg testet appen, spørs det vel om jeg sparte noe som helst. Slik gikk det…

NSB app

For å kjøpe togbillett via mobilen måtte jeg først laste ned NSB-appen, selvfølgelig. Jeg lastet ned Android-versjonen. Det fins også en versjon for iPhone. Selve nedlastingen og installasjonen gikk raskt og greit. Hurra!

Når appen var installert, sto det at jeg måtte logge meg inn på NSB.no og registrere betalingskortet mitt der. Dette var plundrete på min lille Samsung Galaxy Gio, som har så liten skjerm at jeg måtte forsøke fire ganger før passordet ble rett! Grr – klokka går! (Men dette er naturligvis ikke NSB sin feil! Jeg burde bare hentet PCen og registrert visakortet mitt derfra.)

Deretter kunne jeg endelig kjøpe billetten min! Det var forholdsvis enkelt. Ved å klikke på “Ny reise” fikk jeg opp et søkefelt. Som avreise-sted foreslo appen automatisk stasjonen som ligger nærmest. Flott! (Når jeg testet appen igjen senere på dagen, så jeg at tidligere søkte stasjoner også kommer opp som forslag i feltet nedenfor.) At jeg valgte riktig reisetidspunkt var tilfeldig. Egentlig skulle jeg ha klikket på “Se togtider og priser” før jeg klikket på “Kjøp billett”.

NSB app screenshotTiden flyr når man har det gøy, er det ikke så? Innen jeg var ferdig med å installere, registrere og bestille, var toget mitt gått. Så var det bare om å gjøre å huske å ta med seg telefonen på toget….

Konduktøren var ikke helt fornøyd da jeg viste fram det jeg trodde var min nyinnkjøpte billett. Det holder ikke å klikke på “Vis billett” på forsiden i appen. I tillegg måtte jeg klikke på teksten og deretter trykke på den røde knappen som sier “Trykk her” på neste side!

Når jeg kom så langt, kom det opp et lite bilde, som konduktøren sa at skifter fra dag til dag, slik kan han se om billetten er gyldig.

Joda, det gikk greit dette. Rent bortsett fra at jeg mistet toget mens jeg holdt på, da. Neste gang slipper jeg alle forberedelsene, og sparer forhåpentligvis et par minutter i forhold til å gå bort til billettautomaten og kjøpe en papirbillett før jeg går ombord.

Dette innlegget ble publisert i Nyttig og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Togbillett på mobilen

  1. Arthur sier:

    Jeg bruker mobiltelefonen til alt. Bestiller og kjøper alle slags billetter, leser buss og togtabeller, epost, surfe på nett etc. Pc går snart ut på dato…