Storbyferie i London

London er en storby og som derfor har mye å tilby. Det fins noe for enhver smak, enten du vil se de typiske severdigheter som mange turister blir tiltrukket av, eller om du har lyst å våge deg utenfor allfarvei.

Sightseeing
Dersom du er interessert i kongelige, da bør du virkelig avgi Buckingham Palace et besøk. Du kan spasere ned The Mall – gaten som er kjent for sine kongelige prosesjoner og det siste stykket av London Marathon, før du ankommer portene til slottet, der du kan bli avbildet med balkongen til slottet i bakgrunnen. Den berømte balkongen har vært vertskap for mange kongelige bryllupskyss – deriblant kysset til William og Kate i 2011. Buckingham Palace er åpent for besøkende, og du kan besøke bygningen mens du inntar glansen av interiøret og omgivelsene.

Big Ben i London

Big Ben

En tur til London er naturligvis ikke fullført uten et besøk til Big Ben, det berømte klokketårnet av Houses of Parliament. Besøkende kan klatre de 334 spiraltrappetrinnene til toppen av tårnet og høre klokkespillet hver time. Fra toppen av tårnet får du også en vidundelig utsikt over London!

Nyt livet
Dersom kjente landemerker egentlig ikke er noe for deg, eller du faktisk har fått nok, kan du fylle tiden med å gå til Covent Garden, i West End – London og oppleve atmosfæren. Du kan utforske de brosteinsbelagte gatene og stoppe opp for å se gatekunsnerne i aksjon. Her fins de også en flott pub som heter “Punch and Judy“. Her kan du om sommeren nyte en utepils mens du følger med på gaten fra balkongen. Hvis du liker shopping og kjenner kallet, er det også en overflod av butikker i dette området!

Er du blitt helt utslitt av sightseeing og shopping, er det på tide å ta en tur til Covent Garden Hotel og ta en kopp tradisjonell “English cream tea” og scones, mens du sitter utenfor og nyter atmosfæren – Stedet er ikke det billigste i byen, men det er verdt hvert pund.

Ut på byen!
Er du interessert i Londons natteliv? Et bra område å besøke er Brick Lane, øst i byen. Her fins også et stort utvalg av gode curry-restauranter, hvor du kan få deg et godt måltid mat før festen setter i gang. Etterpå kan du gå videre til en av de mange hippe barene i området. En populær plass er «Big Chill”, som har uteområde og hvor festen som regel sprer seg utover i gaten i løpet av natten.

Marked
Hvis bruktmarkeder er din greie, så vil du elske Notting Hill! Her kan du tilbringe dagen mellom bodene og se på vintage-klær, antikviteter og nips på Portobello Road – Markedet er åpent hver dag unntatt søndag. Arkitekturen i dette området er også et interessant syn. Her ser du pastellfargede bygninger langs de små bakgatene, mens langs noen av de større gatene kan du beundre 4-etasjers hus i millions-pundklassen!

London Taxi

Foto: Shark Attacs

Reise til og rundt i London
Det er både enkelt og billig å komme seg til London. Du kan fly til Gatwick, Heathrow eller Stansted og sentrum ligger kun en kort togreise eller T-banetur unna. Flybillettene koster gjerne bare noen hundrelapper fra Bergen og Oslo, og dersom du vil, kan du faktisk rekke å fly fram og tilbake på samme dag, og få tid til shopping og sightseeing, dersom du vil gjøre det så billig som mulig. Om du derimot vil unne deg litt mer enn en dagstur, finner du hotelltilbud her. Under oppholdet kan du både bruke t-banen og det store buss-nettverket, eller de tradisjonelle taxiene for å komme deg rundt i byen, som har så uendelig mye å by på!

Unn deg en tur til London!

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.