Stockholm, Nordens Venezia

Stockholm er kjent som Nordens Venezia, takket være sin beliggenhet på en samling øyer. Vannet er faktisk Stockholms beste severdighet. Glitrende blått i sommersolen og ofte dekket av is om vinteren, tilbyr det aktiviteter som kajakkpadling, fisking, skøyter og til og med svømming i sentrale deler av byen, for dem som ønsker det.

Stockholm

Foto: jimmyharris

Selv om Stockholm er vakkert når byen er dekket av snø, er sommeren definitivt den beste tiden å besøke Sveriges hovedstad. Det sene kveldslyset er magisk og rundt midtsommer og det blir knapt mørkt i løpet av natten. Været er som regel behagelig, og østkysten av Sverige, hvor Stockholm ligger, har betydelig flere soltimer enn vestkysten.

Hvis du besøker Stockholm i sommer, bør du ta deg en tur til den store og vakre skjærgården utenfor byen. Herfra seiler flere ferger pr dag til et stort antall øyer. Ønsker du å kanskje få et glimt av de kongelige? Da kan hoppe på en tradisjonell dampbåt og reise i motsatt retning ned innsjøen Mälaren for å besøke slottet Drottningholm, som er den private boligen til den svenske kongefamilien.

For en mer urban opplevelse av Stockholm, bør du ta turen til den sentrale øya Södermalm. Södermalm er det trendy bohem-området i Stockholm, men den tidligere arbeiderklassen og bohembefolkningen har stort sett blitt priset ut av denne bydelen til fordel for middelklassen. På Södermalm finner du massevis av hoteller, restauranter og barer. Hvis du har et stramt budsjett, og ønsker å spise ute, er dette definitivt den beste delen av sentrale Stockholm for deg. Her finner du massevis av rimelige restauranter, fra bl.a Asia, Italia og Midtøsten.

For et minneverdig måltid med en fantastisk utsikt over byen, anbefaler jeg en tur til Gondolen, en restaurant med glassvegger, som henger 33 meter over bakken. Selvom restauranten er relativt dyr, er det god valuta for pengene. Husk at du må bestille bord på forhånd. Om sommeren har de også en meget populær utendørsbar.

Kulturelskere har nok å finne på i Stockholm. En av de mest populære museene, er Vasa-museet på den grønne øya Djurgården- Hovedattraksjonen er et skip som sank på sin jomfrutur i 1628, og ble hevet i 1961. Du finner også mange kunstgallerier og museer. Museum of Modern Art har et spesielt godt omdømme.

Hvis du er interessert i skandinavisk design og mote, er Stockholm et utmerket sted for shopping. Dra til Götgatan på Södermalm for å få med deg siste urbane mote og trendy svenske jeans. Du finner rikelig med suvenirer i de trange, pittoreske gatene i Gamla Stan. Den gamle delen av Stockholm stammer fra det 11. århundre.

Grøna Lund

Grøna Lund - Foto: Misphan

Babybooming Stockholm er et fint reisemål for barna. De elsker barnemuseet Junibacken på Djurgården, som er viet til barnelitteratur, hovedsakelig av forfatteren Astrid Lindgren. Blant mange attraksjoner finner du Pippi Langstrømpes hus her. Like i nærheten ligger friluftsmuseet og dyrehagen Skansen, som er dedikert til tradisjonell svensk kultur. Og ved siden av finner du den sjarmerende fornøyelsesparken i vannkanten, Gröna Lund.

Nyt turen til Stockholm!

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.