Sharm el Sheikh – Perlen ved Det Røde Hav

Egyptiske Sharm el Sheikh startet med å være et lite fiskerleie på Sinaihalvøyens sydspiss, men har utviklet seg til å være et av landets største og mest eksklusive reisemål. Øya består av rundt 60.000km2 stenørken omgitt av høye fjell. Vest for halvøya ligger Agaba-bugten og mot øst finner vi Suez-bukten. Bølgene fra Rødehavet skyller inn over de spektalukære lagunene og strendene.

Naama Bay

Den mest populære stranden i Sharm el Sheikh er uten tvil Naama Bay, og mange av byens beste hoteller ligger i nærheten av den. Hotellene er kjente for deres eksklusivitet og vennlige service. Naama Bay ligger også i nærheten av byens sentrum, hvor shopping- og spisemulighetene er enorme. Strendene er grunne, så hele familien kan ta en tur ut i vannet, og det varme klimaet gjør at selv de mest temperaturkresne gladelig hopper ut i bølgene.

Hver aften vrimler det med mennesker langs de vakre strandpromenadene, og du har også gode muligheter for å dra på shopping i aftentimene. Langs strandpromenaden ligger det massevis av gode restauranter, så du kan nyte havutsikten under middagen.

Fra Sharm el Sheikh kan du være med på arrangerte ørkensafarier og besøk hos beduiner, samt spille golf på banen som har blitt så populær blant de golfglade turistene.

Dykking og Ras Mohammed Marine National Park

Enten du er en erfaren dykker eller bare vil prøve deg med snorkling, er Sharm el Sheikh stedet for deg. Havbunnen, som bugner av fisk og korallrev, er et fantastisk syn, og har du mot til dra ut på et mer krevende dykk, kan du oppleve skipsvraket Thistegorm, som ligger på 32 meters dybde. For de som ikke har tatt et dykkersertifikat, er det også gode muligheter for det.

Nettopp for de dykkerinteresserte er det naturlig med et besøk til Ras Mohammen Marine National Park. Her vil du finne Egypts fineste korallrev, og det er Jolanda og Shark Reef som er de mest besøkte. Det er kun et begrenset antall som får lov til å besøke nasjonalparken, da økosystemet skal beskyttes, men selv om turen må arrangeres, og det koster en del penger, så er det verdt et besøk.

Sharm el Sheikhs gamle bydel

Hvis du har lyst til å komme litt vekk fra de turistfylte områdene av byen, kan du besøke den gamle bydelen og få et innblikk i de lokales dagligliv. Du finner mange butikker i de smale og hyggelige gatene, hvor du har gode muligheter for å kjøpe egyptiske spesialiteter.

Cairo og pyramidene

Når man ser bilder av de egyptiske pyramider, ser det ut som de ligger midt i ørkenen. Sannheten er at landets hovedstad, Cairo, faktisk ligger nærmest ved foten av disse kjempemessige menneskeskapte oldtidsmonumentene. Pyramidene ble bygget for 4000 år siden og er et vitne om det samfunnet som fantes på disse kanter. Er du interessert i å lære mer om oldtidens egyptiske konger, kan du med fordel besøke et av Kairos mange historiske museer.

Kjøreturen fra Sharm el Sheikh til Cairo er 5-6 timer lang, så du må regne med at det er en heldagsutflukt, om man ikke velger å overnatte i byen.

Sharm el Sheikh er for deg som elsker eminente naturopplevelser, og som er fasinert av den arabiske kultur og oldtidens spektakulære avtrykk i nåtiden.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.