Reise med barn

Mange foreldres store skrekk er å fly med små barn. Og det største marerittet er skrikende unger som nekter å sitte stille i setet sitt. Da kan det lønne seg å være godt forbered. Det viktigste når man drar på ferie med barn, er at barna er fornøyd. Da blir ferien best mulig for både store og små. Det er i alle fall min erfaring! Under finner du noen av mine beste tips når du skal reise med barn! God tur!

Baby på reisePå mange flyplasser fins det lekeområder for barn. Sørg for at barna får leke litt fra seg før de går på flyet. På Oslo lufthavn f.eks. finnes det et lekefly på innland like ved gate 18, der barn over 3 år kan klatre, skli og leke kaptein frem til avgang. Husk også å snakke med barna om hva som skal skje på flyet, slik at de er forberedt på at de må sitte stille store deler av turen, og forklar at beltet må være fastspent så lenge lyset for setebeltet er tent.

Vel inne på flyet, er det lurt å involvere barna i det som skjer, la dem ta på beltet selv og følge med på lysene, ta opp vindusskjermen og det lille bordet. Mange barn blir stolte av å få ansvar for slike ting selv, og vil vise at de er flinke. Hvis du skal fly med en baby, kan det hjelpe å amme/gi flaske ved avgang og landing. Barna kan få vondt i ørene når trykket endres, og suging hjelper til med å utligne trykket. Større barn kan få tygge på en tyggegummi. Hvis barna er forkjølet, er det lurt å forebygge med nesedråper før flyturen. Om man har glemt nesedråper, kan man spørre flypersonalet, som regel har de noen på lager.

Lego

Nye leker til flyturen

Hold barna i aktivitet under flyturen. Det kan alltid være lurt å ha med en helt ny leke på flyet. Nye leker kan holde barna opptatt en lang stund. Duplo eller byggesett, puslespill og noen småbiler kan være supert hvis barna liker å leke med dette. Hvis du har med deg litt større barn, kan tegnesaker og oppgavebøker eller spill hjelpe på kjedsomheten. Om dere skal på en lengre flytur er en bærbar DVD-spiller med god batterilevetid og et par morsomme filmer en fantastisk investering.

Mat og chips

Mat og drikke

Barna sovner gjerne på flyet, og dessverre er det ikke alle flyselskap som tilbyr tepper og puter. Det kan derfor være lurt å ta med en oppblåsbar nakke-pute og et lite teppe, eller ha en jakke klar til å legge over barna når de sovner.

Det kan også være lurt å premiere god oppførsel under flyturen. Hvis barna får lov å kose seg med litt potetgull eller kjeks etter at de har fått på seg beltet, kan mange bli svært velvillig innstilt til å sitte rolig! Sørg også for at barna får nok mat og ikke minst drikke i løpet av flyturen. Noen hver kan bli irritert av å være sulten og tørst.

Hvis ingen av disse tipsene fungerer, er mitt beste råd å tenke på at flyturen vil ta slutt en gang! Dessuten kan du tenke på at eventuelle irriterte medpassasjerer har det mye bedre enn deg, som både prøver å roe ned barnet ditt samtidig som du bekymrer deg for alle de andre på flyet!

Lykke til og god ferie!

Dette innlegget ble publisert i Fly, Nyttig og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.