Reis til fotball-EM eller sommer-OL

I sommer kan vi se frem til to store sportsarrangementer i Europa: Fotball-EM i Polen og Ukraina og sommer-OL i London. Begge begivenhetene er dermed kun en relativt kort flyreise unna Norge!

Det at sommer-OL blir arrangert så nær Norskegrensen skjer ikke så veldig ofte. Derfor er dette en god mulighet hvis du vil oppleve OL på nært hold. Dessverre kan du møte noen problemer likevel dersom du tenker på å dra til London til OL denne sommeren. Mangel på billetter billetter til arrangementene er en ting, og mangel på rimelig overnatting er en annen. Direktesalg av billetter ble sengt for lenge siden, men i Norge kan du kjøpe billetter hos CoSport, godkjent avden svenske olympiske komité. Det fins fortsatt noen få billetter igjen, som selges frem til midten av mai. Deretter blir salget stengt frem til juni, hvor de resterende billettene vil bli solgt.

Offisielle OL-maskoter

De offisielle maskotene på den olympiske stadion i London

Du kan naturligvis dra til London bare for å oppleve atmosfæren og se arrangementer på storskjermer rundt omkring i byen, dersom du ikke får tak i billetter til arrangementene. Men det kan likevel bli vanskelig å finne et rimelig sted å bo. Mange hoteller i London har mangedoblet sine priser for perioden under OL, men det er langt fra å bli fullbooket, og det kan dukke opp billigere rom hvis du tør å sitte litt på gjerdet og vente. Mange leier også ut sine rom i private hjem i London, og enda billigere er det å slå opp elt i noens hage! Initiativet campinmygarden.com formidler telt i Londons hager til lav pris.

Selv i Polen og Ukraina har de satt opp prisene betraktelig for hotellrom under fotball-EM, men ettersom kampene spilles i ulike byer, blir trykket mindre. Norge er jo dessverre ikke kvalifisert til å delta denne gangen.

Ikke alle ønsker å reise land og strand rundt for å overvære sportsarrangementer. For mange kan det være nok å se det på TV. Legg ferien til tiden for fotball-EM (8. juni til 1. juli), eller OL (27. juli til 12. august), så vil du ikke gå glipp av noen ting!

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.