Opplev Norge: Trollstigen (Rauma, Møre og Romsdal)

Dette er den tredje artikkelen i en artikkelserie der vi har valgt ut fem av de beste reisemålene i Norge for å oppleve norsk natur og kultur. Vi har tidligere skrevet om Flåmsbana og Hurtigruten.

Trollstigen utkikksplassTrollstigen er en del av fylkesvei 63 i Romsdal, og veien snirkler seg opp fra Isterdalen til Stigrøra. Det er en gjennomsnittelig stigning på hele 9 %, og du må gjennom 11 krappe hårnålssvinger for å komme til toppen. Veien er omkranset av majestetiske fjell med navn som Kongen, Dronningen og Bispen, og det mest spektakulære er muligens Stigfossen, som faller ned mot Isterdalen. Veien krysser over denne fossen, og ved høy vannføring vil vannet sprute opp og over broen.

Trollstigen er Norges mest besøkte naturbaserte turistattraksjon, og det er mer enn bare den snirklete veien som trekker tilskuere. De to utkikksplassene er både spektakulære og ekstremt populære, og de overhengende plattformene gir deg en fantastisk utsikt over Isterdalen, Åndalsnes og Romsdalsfjorden.

I tillegg anbefales det fottur langs Kløvstien, og det er også muligheter for kanotur og rafting.

Her kan du se en 360-graders panoramabilde av Trollstigen.

Nærmeste flyplass er Molde Lufthavn Årø, og det går fly hit hver dag fra de store norske byene. Du kan sammenligne flypriser på Kelkoo.no, og være sikker på at du får flybilletter til lavest mulig pris. Du kan også komme deg dit med Hurtigruten, vanlig ferge, bil eller på den spektakulære Raumabanen.

Trollstigen er like i nærheten av Atlanterhavsveien (som vi kommer tilbake til i en senere artikkel), og begge er perfekte å utforske med bil – de er jo tross alt veier begge to. Det er definitivt anbefalt å kjøre rundt å utforske naturen i området rundt også. Leiebil kan du plukke opp både på flyplassen i Molde eller inne i byen. Bestiller du bilen i forveien er du sikret både bil og at den står klar når du kommer. På Kelkoos nettsider kan du sammenligne priser på leiebil fra flere aktører, og dermed være sikret på at du får den så billig som mulig.

 

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Opplev Norge og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.