Opplev Norge: Lofoten (Nordland)

Dette er den femte og siste artikkelen i artikkelserien ‘Opplev Norge’, der vi har tatt en kikk på fem av de beste destinasjonene i Norge for å oppleve vår egen fantastiske natur og kultur. En oversikt over alle artiklene i denne serien finner du her.

LofotenLofoten er en øygruppe i polarsirkelen, litt øst for fastlandsnorge. Stedet kan tilby en rekke aktiviteter, som hvalsafari, fisketurer, golf under midnattsolen, rafting, kayakk og fot- og sykkelturer.

En av de største attraksjonene på Lofoten er nordlyset, som kan sees mellom oktober og februar. Nordlyset er av mange regnet som det vakreste naturfenomenet jorden har å by på, og forfattere og kunstnere fra hele verden har besøkt Nord-Norge for å la seg inspirere.  Det er dessverre ingen garanti for at man får sett nordlys, men de beste månedene å reise for å oppleve dette er oktober, februar og mars.

Natursafari er også ekstremt populært, og disse arrangeres mellom oktober og januar. Her får man muligheten til å komme tett på både spekkhoggere og havørn, og ellers seile rundt på havet og nyte den vakre naturen.

For naturen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Det er dramatiske fjell som stiger opp av vannet, midnattssol og nordlys om vinteren, vakre strender og en himmel som er ganske unik. Det er ikke lett å beskrive med ord, men nederst i artikkelen har vi lagt inn et galleri som forhåpentligvis lar deg inspirere.

Å reise til Lofoten er lettere enn du kanskje tror. Fra Oslo går det daglige direktefly til Harstad/Narvik Lufthavn Evenes, og flytiden ligger rundt 1,5 timer. Derfra kan du ta buss til Lofoten, eller leie bil om du ønsker det.

Du har også muligheten til å reise via Bodø, der du kan fly videre til Lofoten både med fly og helikopter.

For mer informasjon om hvor og når det er billigst å fly fra der du bor, besøk Kelkoos side for flybilletter. Ønsker du leiebil kan du finne det her.

Det er også mulig å reise med buss, tog eller på Hurtigruten.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Opplev Norge og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Opplev Norge: Lofoten (Nordland)

  1. vakre strender og en himmel som er ganske unik. Det er ikke lett å beskrive med ord, men nederst i artikkelen har vi lagt inn et galleri som forhåpentligvis lar deg inspirere.

  2. Det er dessverre ingen garanti for at man får sett nordlys, men de beste månedene å reise for å oppleve dette er oktober, februar og mars.