Opplev Norge: Hurtigruten (Bergen – Kirkenes)

Dette er den andre artikkelen i artikkelserien ’Opplev Norge’, der vi har plukket ut fem av de beste besøksmålene i Norge. Den første artikkelen, om Flomsbana og Bergensbanen, kan du lese her.

Hurtigruten

Hurtigruten er et av de største ikonene i norsk turistnæring og image. Med slagordet ”Welcome to Norway” er det ikke til å unngå å nevne den i en artikkelserie som denne. Hurtigruten tar deg langs hele norskekysten, fra Bergen til Kirkenes, og hadde nylig stor suksess med programmet Hurtigruten, minutt for minutt på NRK.

Det er flere reiser å velge mellom. Du kan ta den fulle rundturen opp norskekysten og ned igjen på 11 dager, eller reise fra Bergen til Kirkenes eller Kirkenes til Bergen på henholdsvis 6 eller 5 dager. Du kan i tillegg ta kortere reiser, og her betaler du én pris pr døgn. Denne prisen varierer, avhengig av sesongen, men i sommermånedene ligger den på kr 1259,- pr døgn.

Den klassiske rundturen er en spektakulær reise der du får se noe av det beste Norge har å by på av natur. Du vil se den fantastiske Geirangerfjorden; besøke verdens nordligste by, Hammerfest; utforske ”Nordens Paris”, Tromsø; oppleve vakre Lofoten og krysse polarsirkelen to ganger.

Det anbefales også å bruke litt tid i Bergen før eller etter turen.

Man kan hoppe av og på Hurtigruten hvor man vil, men det anbefales absolutt å ta hele turen enten én vei eller som en rundtur. Det går flere fly direkte til både Bergen og Kirkenes fra flere flyplasser i landet. Søk og sammenlign priser på flybilletter på Kelkoos nettside, så er du sikker på at du får dem til lavest mulig pris.

Bor du i Oslo kan du også få oppleve Bergensbanen på veien til eller fra fergen.

Hurtigruten minutt for minutt, på 5 minutter:

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Opplev Norge og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Opplev Norge: Hurtigruten (Bergen – Kirkenes)

  1. Hurtigruten bør alle oppleve! En utrolig måte å se Norge på.