Opplev Norge: Bergensbanen og Flåmsbana (Bergen, Flåm)

Midt i rushet etter billetter til Syden er det mange nordmenn som glemmer at vi har en hel del å by på her hjemme også. Dette er starten på en artikkelserie der vi har plukket ut fem av de beste og mest spektakulære eksemplene på norsk natur og kultur.

Flåmsbana er en 20,2 km lang sidebane til Bergensbanen, og går fra Myrdal stasjon til Flåm. Toget slynger seg opp i dalstrøkene i Sogn og Fjordane, og med en maksimal helling på 5,5 % er det den bratteste jernbanen på normalspor i Europa. Den bratte stigningen og den vakre naturen rundt har gjort at Flåmsbana nå er dedikert til turistvirksomhet, og er Norges tredje best besøkte turistattraksjon.

Banen er nå lite viktig som transportmiddel, og dens viktigste inntekt er fra turristvirksomhet i sommermånedene.

Huldra på Kjosfossen

Huldra på Kjosfossen

Norsk natur står i sentrum for Flåmsbana som turistattraksjon, og høydepunktet kommer når man ankommer den berømte Kjosfossen. Toget stopper her på stasjonen, og man får muligheten til å gå ut på plattformen og oppleve fossen på nært hold. I turristsesongen kommer dessutten Huldra frem og synger og danser for hvert tog som kommer, fremført av studenter ved Den norske balletskole.

Flåmsbana begynner fra Myrdal stasjon som ligger på Bergensbanen, en turistattraksjon i seg selv. Det er den mest høytliggende toglinjen i Nordeuropa, og er 1237 moh. når den krysser Hardangervidda. Toget går fra Hønefoss til Bergen, og avstanden til Myrdal er henholdsvis 3,5 timer og to timer.

Man kan enkelt komme til Hønefoss fra Oslo (1,5 timer i buss), og det er flere flyavganger til både Bergen og Oslo hver dag. Søk etter flybilletter fra der du bor på Kelkoos nettside. Der kan du sammenligne priser på billetter fra flere flyselskap, og dermed sikre deg at du får billetter til lavest mulig pris.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Opplev Norge og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.