Australia – The Land Down Under

Det er ikke uten grunn at Australia er en av verdens aboslutt mest populære reisemål. Spesielt mange unge backpackere reiser til landet down under og for å oppleve det fantastiske korallrevet, The Great Barrier Reef, ørken, jungelen, fjellene, de vakre strendene og de moderne og elegante byene. I Australia kan man oppleve det enes spennende eventyret etter det andre!

Veien langs østkysten av Australia, mellom byene Sydney og Cairns blir av mange kalt “backpacker highway”. De fleste backpackers som besøker Australia, reiser i dette området på grunn av de fine strendene som finnes der, de store byene som bader i solskinn, det ville nattelivet eller det avslappende livet og – alt sammen.

I staten Queensland møtes regnskog og korallrev, og du finner noe for enhver smak. Elsker du dykking eller snorkling, vil du aldri finne et bedre sted å gjøre det enn Great Barrier Reef. Verden som venter på deg under bølgene, er så fantastisk vakker at du aldri vil glemme synet av den.

Australia har mer enn bare østkysten
Mens østkysten har så mye at de fleste syns det er mer enn nok, kan det være verdt ta en tur til de ensomme områdene lenger vest. I Northern Territory kan du besøke den ørkenvarme byen Darwin. Der venter en unik opplevelse i nasjonalparken Kakadu hvor tusenvis av krokodiller venter på deg.

Krokodille i nasjonalparken Kakadu

Dersom du drar lenger sør, kan du få øye på den gigantiske røde klippen, Ayers Rock, som også er kjent som Uluru av de lokale aboriginerne. Ayers Rock er verdens største stein. En reise inn til midten av det australske kontinentet er mest av alt en tur inn i ensomheten, storheten og den autentiske naturen.

Vest-Australia
Hvis du vil oppleve noe annet enn de fleste turister, bør du vende nesen mot Vest-Australia. Også her øde og vill venter på deg. I vest finner du vakre og nesten uberørte strender og fjell. Klippene ruver i et eventyr landskap. Den vestlige befolkningen i Australia har en mer autentisk og tradisjonell lilvssti, så et møte med dem er også en stor kulturell opplevelse sammenlignet med den du får øst.

Dette var bare noen få av de tingene du kan oppleve i Australia. Byer som som Melbourne og Adelaide fortjerner også et besøk hvis du har mulighet. Oppdag det unike dyrelivet, som fins forholdsvis nær byene! Ta en øl sammen med lokalbefolkningen og legg merke til hvordan australiernes mentalitet ikke nødvendigvis skiller seg så langt fra vår egen, til tross for at vi lever på motsatt side av jordkloden. For flere reisetips bør du kjøpe deg en reiseguide om Australia og sette deg godt inn i reisemålet på forhånd. Det vil gi deg et bedre utgangspunkt for en fantastisk ferie! Gi deg selv en gave, dra til Australia, og kom hjem med en opplevelse for livet!

Australia

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.