Oppdag nye deler av Paris i vår!

Er du en av dem som drømmer om en weekend i Paris? Paris er mer enn Eiffeltårnet, Triumfbuen og Notre Dame. Hvert distrikt (eller “arondissement”) i Paris har sin egen personlighet – smart, eksentrisk, eller autentisk. Vår franske kollega Anne-Marie gir deg her en oversikt over hva som er verdt et besøk i det østlige Paris, og viser deg de mest interessante stedene i 10., 11. og 20. arrondissement.

Overnatting
Bestill hotellrom på Mama Shelter, og du vil få en uforglemmelig ferie. Dette trendy hotellet i 20. arrondissement er designet av den berømte designeren Philip Starck. Rommene ligger på 79 € og oppover og kan bestilles på nett. Mama Shelter har også en flott restaurant og en uteplass som er perfekt for behagelige vårkvelder!

Restauranter
Franskmenn er svært stolte av det franske kjøkken, som som de ydmykt mener er det beste i verden. Har de rett det? Vi anbefaler deg et besøk på La Bellevilloise på Rue Boyer. Dette spesielle stedet har både en konsertsal, en hage på taket og en utmerket restaurant, Café-Restaurant de la Halle aux Oliviers. Den klassiske parisiske restaurantmaten er tolket på en kreativ og spennende måte av den unge og talentfulle kokken, Samia. I helgene serveres også brunsj, som er et måltid som har blitt stadig mer populært i Paris.

Foto: Panoramas

Barer
11. arrondissement er det åpenbare målet for alle festdeltakere som ønsker å nyte gode drinker med venner og danse hele natten. I én gate fins alt du trenger: Rue Oberkampf. Her samles studentene på torsdagskveldene. Ikke gå glipp av Le Chat Noir i Rue Jean-Pierre Timbaud. Dette er en av områdets mest berømte barer. Med sin avslappede atmosfære og en rekke ulike lokaler (for jazzkonserter, diktopplesninger, mm.) gjør denne plassen til det ideelle stedet å begynne kvelden. Et annet populært reisemål verdt å besøke er Place de la Bastille. Plasseringen av det tidligere fengselet, la Bastille, der den franske revolusjonen begynte i 1789, er nå oversvømt av barer med “happy hour”, noe som vanligvis betyr halv pris på alle drikkevarer mellom kl 18:00 og 21:00. Hvis du liker  overraskende steder med en unik atmosfære bør ta turen innom Le Comptoir Général på Quai de Jemmapes i 10. arrondissement. Barens brukte møblement gir den en meget alternativ atmosfære.

Konserter
La Bellevilloise tilbyr som nevnt en fin konsertsal med et spennende og bra program. La Maroquinerie på Rue Boyer er også verdt et besøk. Her kan publikum komme svært nær bandet som spiller. La Fleche d’Or i det 20. arrondissement er en tidligere togstasjon som nå fungerer som konsertsal. Her finner du et godt program til lave priser.

Det er enkelt og billig å komme seg til og fra Paris. Både Norwegian og SAS har billige flygninger fra flere byer i Norge! Når du ankommer flyplassen, er det bare å sette seg på toget inn til byen

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.