Shopping, mat og drikke i Milano

Vår italienske tekstforfatter, Ariana Stefanoni bor i Milano. Her hun om hvorfor du bør besøke Milano neste gang du skal på ferie!

Ja, Milano har som kjent den majestetiske domkirken. Selvfølgelig har Milano også det store kunstverket “Den siste nattverden“, blant sine skatter. Men hvis du velger å reise til Milano i ferien, må du forsøke å oppleve Milano slik vi som bor i Milano opplever byen!

Måten å gjøre dette på er som følger: Gå på shopping. Drikk. Spis. De er dine regler!

Shopping

Det finnes butikker som dekker ethvert behov, og for enhver smak i Milano. Byen har alt fra vanvittig dyre designforetninger, til lavprisbutikker for deg som reiser på et stramt budsjett. Er du på jakt etter design, bør du bevege deg til området rundt Via Montenapoleone. I de overdådige butikkene er alle de fashonable designerne som har markert seg innenfor moteverdenen representert; Fra Versace til Armani, fra Dolce & Gabbana til Prada, Gucci, Celine, og mange, mange flere. Hvis du er så heldig at du kan bruke store summer på klær og tilbehør, så er dette stedet å gå i Milano. Er du derimot på jakt etter billigere varer, kan du jo ta en tur i dette kvartalet likevel. Muligheten til en uforglemmelig vindusshopping er virkelig til stede her, hvis du er det minste moteinteressert!

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo - Foto: ChrisYunker

Når du har drømt deg bort utenfor designerbutikkenes utstillingsvinduer, vil du ha godt av en tur til Via Torina, som ligger ved Piazza del Duomo – der finner du mengder av butikker, fra de populære kjedene som Zara og H&M, til små spesialforetninger og uavhengige butikker. To andre meget populære shopping-områder er Galleria Vittorio Emanuele, som også er i nærheten av Piazza del Duomo, og Corso Buenos Aires, ved Porta Venezia.

Drikke
Italienerne er ikke stordrikkere generelt, men det er ett fenomen du ikke bør gå glipp av: “happy hour”, eller “aperitivo” som italienerne kaller det! Dette er en typisk italiensk skikk, men enda mer populær i Milano. Så hvordan fungerer dette? Du går til en av mange, mange barer fra rundt kl 19:00, du kjøper en drink for rundt € 8-10, og sammen med drinken din, får du tilgang til barens buffét hvor du kan få både pizza, pasta, salater, kanapeer, potetgull , nøtter, kjøtt og mange flere deilige og velsmakende snacks. Det mest populære stedet for aperitivo er Arco della Pace, som ligger nær Cadorna Station og en kort spasertur gjennom Parco Sempione, parken rundt Milanos slott (Castello Sforzesco, som du også bør se). Ikke vær bekymret dersom du ikke drikker alkohol – aperitivo handler mer om sosialisering og hygge seg, snarere enn å drikke seg full, men det er selvfølgelig opp til deg!

Aperitivo

Aperitivo - Foto: Fazen

Mat
Du er i Italia – selvfølgelig er en av hovedattraksjonene mat! De fleste restauranter kommer vil kunne servere deg noe virkelig velsmakende. Ett råd er likevel: unngå alle restaurantene rundt Duomo-plassen – Restaurantene i dette området kan se tiltalende ut, med (over)vennlig personale, men disse er turistfeller hvor sjansene er store for at du kommer til å bruke mye penger på mat av lav kvalitet. Sats derimot på Navigli-området, som er spekket med fine, tradisjonelle restauranter. Du kan også prøve Porta Venezia-området, spesielt Viale Piave og Viale Premuda. Har du et stramt budsjett, men likevel gjerne vil oppleve ekte italiensk mat, eller en god pizza uten å bruke en formue, anbefaler jeg deg å finne en restaurant som tilhører enten Rosso Pomodoro-kjeden eller Fratelli LaBufala-kjeden:prisene her er lave, og maten er av virkelig god kvalitet. Hvis budsjettet er enda strammere, trenger du enda ikke ty til McDonalds! Finn en Panino Giusto-restaurant, hvor du vil kunne smake gode paninier laget med kvalitetsingredienser fra alle deler av Italia. Ellers så kan du gå til sett alle barer, hvor en velsmakende piadina (et tradisjonell flatt brød fylt med noe du liker, for eksempel Nutella!) vil koste deg deg bare € 5.

Nyt Milano med shopping, mat og drikke!

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.