Maldivene – opplev paradiset før det er for sent…

Maldivene i Det Indiske Hav er kanskje et av nåtidens svar på Edens Hage. Strendene er kritthvite, vannet er knallblått, den ene skjønne lagunen etter den andre venter på deg. Tenk deg palmer bugnende av kokosnøtter, og korallrev som ligger klare til å gi deg helt uforglemmelige opplevelser! Lengter du etter en avslappende og minneverdig ferie? Hvis du velger Maldivene blir du nok ikke skuffet!

Reiser du til Maldivene, kommer du nesten til Paradis. Strendene er litt hvitere her, havet er litt blåere. Maldivene består av ikke mindre enn 1192 små øyer, hvorav kun ca. 200 av dem er bebodd. Gled deg til å besøke noen av dem!

MaldiveneBandos island – Foto: Mal B

Et enklere liv
Der bor i alt 300.000 fastboende på øyene, og blant disse er rundt. 70.000 av dem involvert i turisme. Turismen betyr altså enormt mye for lokalbefolkningen, og du kan også regne med at du blir godt mottatt når du kommer! Enten du skal bo på luksushotell under eksklusive forhold eller du ønsker å bo litt enklere, finner du helt sikkert noe som passer deg!

Tilbring noen avslappende dager med snorkling, dykking, avslapping på stranden eller gå turer i det vakre landskapet. Hvis du er glad i dykking, har du virkelig kommet til rett sted. Korallrevene i Maldivene er kjent for å være noen av de vakreste som finnes i hele verden. Og det er et imponerende dyreliv under bølgene.

Hvis du har lyst til å slappe av, er det bare å lukke øynene og forestille deg en hengekøye som er hengt opp mellom to palmer, hvor du kan ligge svalt i skyggen med en drink i den ene hånden og en bok i den andre. Det vil være gode muligheter for å oppleve noe slikt på Maldivene!

En tur til Maldivene er definitivt en reise egnet til avslapning, luksus og velvære. Du bør ikke reise hit hvis du vil backpacke fra by til by, og du blir rastløs når det ikke skjer så mye. Livet beveger seg i slow motion her, og du bør like å ta del i stedets rolige tempo.

Maldivene sett fra luftenMalé – Foto: Sarah Ackerman

Malé – hovedstaden på Maldivene
På den største øya finner Malé, øyenes hovedstad. Byen ligger bare en kort båttur fra den internasjonale flyplassen, så det er en god idé å enten starte eller avslutte ferien din her her, hvis du ønsker å oppleve byen. Mange turister drar ikke innom Malé, men tar i steden en hurtigbåt direkte fra flyplassen og ut til en av de andre øyene.

Men hvis du vil ta deg en tur til Malé, anbefaler vi deg å besøke den gamle basaren og fiskemarkedet i byen. Der vrimler det av lokale kjøpmenn som selger alt fra blekksprut til reker, og du bør absolutt smake på fersk fisk og sjømat om kvelden! Vi anbefaler også et besøk på Huskuru Miskiiy, som er øyas 400 år gamle moské

Vil Maldivene forsvinne?
Maldivene er et av verdens lavest ligegnde land, og du bør faktisk besøke øygruppen før det er for sent. Klimaforskere diskuterer dette frem og tilbake og er ikke helt enige om dette, men hvis de pessimistiske forskerne har rett, har vi bare noen få tiår igjen å besøke Maldivene før øyene forsvinner i havet. Så hva venter du på …?

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.