Sommerferie i Karlskrona – En svensk perle i skjærgården

Er du på jakt etter sommerferie på et sted der du kan koble av, lade batteriene, og bare være? Karlskrona i Sverige er en nydelig perle i den østlige delen av skjærgården Blekinge. Byen er ikke særlig stor, bare ca. 35 000 fastboende, men likevel har den mye å tilby sine besøkende. Karlskrona ble grunnlagt i 1680 fordi Sverige hadde behov for en isfri havn om vinteren. Mange av attraksjonene her har en marine temaer, som for eksempel det vakre Marinemuseet, de gamle festningene, og ikke minst den fantastiske skjærgården! Å ta en utflukt i skjærgården i Karlskrona, med en av skjærgårdsbåtene er virkelig et must! Det finnes også en rekke restauranter, kaféer, nattklubber og shoppingmuligheter i byen. Hvis du er glad i iskrem, da må du ta en tur til Glassiären som serverer Sveriges største is! De har til og med hjemmelagde iskjeks. Nam!

Tur med båten Axel i Nättrabyån.

Foto; Mats Kockum

Et par dager før den store svenske midtsommer-feiringen i slutten av juni, kan du besøke et stort marked på Stortorget i Karlskrona. Her finner du en ekte svensk folkefest for hele familien med salgsboder fulle av hjemmelagde søtsaker og svenske håndverk, musikk, blomster og ikke minst, masse deilig mat. Om du har lyst på en blomsterkrans på hodet, kan du gå til en av de mange lokale blomsterbinderne, og få dem til å lage en krans til deg.

I begynnelsen av august kan du delta på Karlskrona Skärgårdsfest ( 1-3. august). Tradisjonellt feiret man “Sailet” i Karlskrona på denne tiden, men fra i år er den kjente festivalen erstattet med en skjærgårdsfest, som de håper skal bli “Østersjøens stolteste fest”, som de sier på siden til Karlskrona Skärgårdsfest.

Hvis du er interessert i idrett og friluftsliv Karlsrona har mye å tilby. Her er alle innen vannsport, som seiling, vindsurfing og kajakkpadling. Det er også gode fiskeplasser, som du kan finne i skjærgården og i Lyckebyåen. Karlskrona har tre gode golfbaner for de som er intresseret golf.

Selvsagt kan du også finne gode strender, både innenfor og utenfor byen. Trummenäs-stranden er den største av dem, med en campingplass like i nærheten. En annen favoritt er ute på Fajo, en avskildt strand med solvarme klipper, en liten, men god sandstrand og grillplass. Dette ligger litt utenfor byen, så det er en god idé å ha GPS sånn at du finner frem. Ønsker du å ta en dukkert i byen kan du dra til Stumholmen, som ligger rett ved siden av det marinemuseet.

Mennesker som bader fra en klippe på Saltö
Foto; Joakim Johansson

Blekinge er kalt Sveriges Hage, fordi stedet byr på mange naturperler! Tenk deg for eksempel en vandring langs den vakre Blekingestien, som totalt er 232 km lang. Du trenger ikke å gå den fra ende til annan. Men husk å kjøpe et kart før du går.

Hvis du har barn, kan du ikke unngå en tur til Barnens Gård, som du finner utenfor Lyckeby, et steinkast fra Karlskrona. Gården har blitt omgjort til fornøyelsespark, og her kan barna bade i badeland, hoppe i hoppeslott, kjøre elektriske biler, klatre eller kose med og klappe de søte dyrene. Har du noen gang kjent på den myke pelsen til en geitekilling?! Barna får også lov å bli med på høylasset til bonden når han er ute med fôr til dyrene. Barna er garantert å få mange lykkelige timer her!

En sommertur til Karlskrona vil du definitivt ikke angre på! God tur!

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.