Fem fantastiske kompaktkameraer for ferieturer

Skal du ut på ferietur i år? Da er det kanskje på tide å skaffe deg et nytt kamera.

Et ”super-zoom” eller ”reise” kompaktkamera gir deg den beste kombinasjonen av lettvinthet og fleksibilitet, og sikrer at du kommer hjem igjen med gode bilder fra de mest minnerike øyeblikkene fra ferien din. Reisekameraer er fine fordi den lille størrelsen gjør dem enkle å pakke, mens den kraftige zoomen gjør at du enkelt kan fotografere nesten hva som helst.

Med så mange forskjellige modeller som det er på markedet i dag, kan det være det vanskelig å velge hvilken man vil kjøpe. Denne guiden vil hjelpe deg med å velge det kameraet som passer deg.

1. Canon PowerShot SX230 HS – bredt regnet som et av de beste ”travel zoom” kameraene på markedet i dag. Kameraet kan skilte med 12.1 megapiksler og 14x optisk zoom med bildestabilisator. I motsetning til de fleste konkurrentene har Canon valgt å senke oppløsningen litt for å bedre bildekvaliteten i lav belysning. Canon har også lagt til muligheten for å filme i full HD 1080p, samt en bedre oppløst skjerm for å se bilder på. Alt i alt er dette et meget godt kamera, men svært bra bildekvalitet i alle lysforhold.

Canon PowerShot SX230 HS

2. Nikon CoolPix S9100 – som PowerShot SX230 har Nikon CoolPix S9100 en 12.1 megapiksel sensor som er optimalisert for bedre bilder i lite lys, men den stiller også med et sterkere 18x optisk zoom med Hybrid VR bildestabilisering. Som SX230 støtter dette kameraet også filming i full HD 1080p, og har en imponerende skjerm for å se på bilder. I tillegg støtter den geo-tagging, det vil si at den automatisk lagrer koordinatene til stedet der bildene er tatt. Bildekvaliteten er svært bra under gode lysforhold, men ligger litt etter SX230 når lyset dempes.

Nikon CoolPix S9100

3. Sony Cybershot DSC-HX9V – dette kameraet bringer med seg en haug med nye funksjoner, som en bakbelyst 16 megepiksel sensor, 16x optisk zoom med bildestabilisator, støtte for filming i full HD 1080p, og innebygget geo-tagging og kompass. HX9V kommer også med nye høyhastighetsinnstillinger som utnytter kameraets evner til det fulle og gir deg bilder av god kvalitet i alle scenarier. Dette kan være det perfekte kameraet for deg om størrelse og vekt er spesielt viktig.

Sony CyberShot DSC-HX9V

4. Panasonic Lumix DMC-TZ20 – Panasonics Lumix TZ-serie har vært svært anerkjent og populær de siste årene, og DMC-TZ20 er intet unntak. Den er fullspekket med funksjoner, der de viktigste er geo-tagging, filming i HD 1080i, 3D bilder, serieknipsing med opptil ti bilder i sekundet, og berøringsskjerm. Sensoren på 14.1 megapiksler gir gode bilder i gode lysforhold, og med 16x zoom er dette et meget fleksibelt kamera som passer i bukselommen.

Panasonic Lumix DMS-TZ20

5. Fujifilm FinePix HS20 EXR – selv om det strengt tatt ikke er et kompakt reisekamera, er Fujifilms FinePix HS20 EXR et av de mest fleksible kameraene på markedet i dag. Den kan skilte med 30x zoom, en sensor med 16 megapiksler, og en høyoppløst dreibar skjerm. I tillegg kan den ta bilder i RAW-formatet, og filme i full HD 1080p. Den har også en intelligent sensor med tre moduser som optimaliserer kameraet for forskjellige bildeforhold.

Fujifilm FinePix HS20 EXR

 

Dette innlegget ble publisert i Tilbehør til ferien og merket med . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.