Familieferie i Sälen

Er du lei av de norske skidestinasjonene, Hafjell, Hemsedal, Nordefjell og Trysil? Et alternativ er naturligvis å ta en tur sørover til Alpene. Men kanskje det er på tide å tenke på skiferie i Sverige! De svenske fjellene er ofte et billigere og enklere alternativ til Alpene, spesielt for barnefamilier. Sälen er en klassisk destinasjon med sin relative nærhet til Stockholm og er alltid populært. Det er også et av de billigere skistedene i Sverige, og dermed også i Europa.

Sälen fremhever gjerne sitt barnevennlige tilbud, og har mange barnebakker og barneaktiviteter. Sälenfjellene består av destinasjoner  som Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället. Til sammen er det 116 nedfarter. Det er selfølgelig ingenting mot destinasjonene i Alpene, men som vanlig du får hva du betaler for. Sälen er perfekt hvis du reiser med barn passer, spesielt hvis barna er litt mindre. Stedet er også egnet hvis du ikke er så vant til å gå på ski.

Foto: SkiStar Sälen

Det fins Skiskoler for barn fra 3 års alder og oppover. Du må bestille plass i god tid, for skiskolene er svært populære. Noen steder tilbyr også barnepass slik at foreldrene kan få seg noen etterlengtede turer i bakken på egenhånd. Det finnes både muligheter for å sette fra seg vogna mens babyen sover, slik at foreldrene kan få litt litt ro, og det finnes også et bemannet lekeområde.

Går ungene lei av snø og ski fins det en stor opplevelsesverden i Lindvallen, som heter Experium. Der er det vannsklier, innendørs surfing, bowling, kino og spa. Sistnevnte er nok likevel mest for foreldrene!

Det finnes utleiehytter i mange forskjellige prisklasser, men her må du nok også være ute i god tid med bestillingen. Hvis du ønsker å kutte kostnader, kan det være en god idé å ferie med en annen familie og dele en hytte, slik at prisen blir mer overkommelig.

Det billigste alternativet er naturligvis å lage maten selv, og det er også hyggelig å samles for en trivelig middag etter en dag på ski på en av Sälens mange restauranter. Selv på denne fronten er mye som er barnevennlig.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.