En fullkommen dag i Amsterdam

Vår nederlandske redaktør Marjolein har skrevet en guide til en unik dag i sjarmerende Amsterdam:

Jeg liker å starte dagen min i Amsterdam med frokost på Nielsen på Berenstraat 19. De serverer god mat og har også et godt utvalg for vegetarianere og veganere. Nielsen ligger i Negen Straatjes, ni sidegater til kanalene Prinsengracht, Keizergracht, Herengracht og Singel. I de ni gatene finner du masse uvanlige butikker. Besøk Laura Dolls for vintage mote, Brilmuseum for trendy briller og la Poppendokter repararere dine ødelagte dukker og bamser. Før jeg går videre, pleier jeg å kjøpe sjokolade påChocolaterie Pompadour. Så går jeg langs Herengracht helt til Tassenmuseum Hendrikje (Museum for vesker). Dette museet er dedikert til håndvesker, lommebøker og kofferter, og er mitt favorittmuseum i Amsterdam. Det ligger i et vakkert kanalhus fra 1664, som fortsatt har to originale rom med fantastisk mantelpieces og malte tak. Museet har en permanent samling som inkluderer håndvesker fra Louis Vuitton, Hermes, Gucci, Vivienne Westwood og Alexander McQueen, men tar også inn midlertidige utstillinger. Du kan nyte din ettermiddags-te i museets kafé eller slappe av i den vakre hagen.

Etter museumsbesøket, går jeg langs den nærliggende Utrechtsestraat for å besøke platebutikken Concerto og kjøper nye CDer, DVDer og gamle vinylplater. Jeg tar en tur innom Mobilia Woonstudio i nummer 62 og 64 for å sjekke ut de siste interiørtrendene. I begynnelsen av Utrechtsestraat handler jeg økologisk mat i butikken Marqt. Så jeg går videre til fast food-stedet Febo Reguliersbreestraat og spiser en varm “croquette” fra en maskin. Ettersom jeg er rett i nærheten av kinoen Tuschinski, stikker jeg innom for å se hvilke filmer de har å by på. Tuschinski, som ble bygget i 1921, er en blanding av forskjellige stilarter, Amsterdam School, Jugendstil og Art Deco. Kanskje jeg er forutinntatt, men jeg syns det er en av verdens vakreste kinoer , så benytt anledningen til å se en film eller gå på en guidet tur!

Fra nærliggende Muntplein hvor Munttoren (Mint Tower) er, går jeg videre til Waterlooplein loppemarked. Her kan du finne gode gamle skinnjakker, teatralske kostymer og masse gadgets. I nærheten av Waterlooplein, på Nieuwe Uilenburgerstraat, ligger diamantfabrikken Gassan Diamonds. Du bør booke en rundtur – det er verdt det! Fra Gassan er bare en kort spasertur til Nieuwmarkt, hjem til De Waag som ble bygget i 1488. De Waag er omgitt av mange barer, kafeer og restauranter. Jeg kan anbefale baren ‘t Loosje for dens spesielle øl fra Amsterdam bryggeriet ‘t IJ. På Nieuwmarkt er man svært nær Red Light District, så ikke bli overrasket om du ser en lettkledd kvinne i et butikkvindu.

Fra Nieuwmarkt går jeg ned til Zeedijk, som er en del av Amsterdam Chinatown. Her er det massevis av kinesiske butikker, massasjesteder og restauranter, og til og med et buddhistisk tempel. A-fusion, som serverer en blanding av asiatiske retter, er en av mine favorittrestauranter. I Love deres “boblete”, som er en iskald drink med tapiokaboller i alle mulige smaker (til og med peanøttsmør!). På Warmoesstraat 6 vil du finne en annen av mine favoritter, Kam Yin, en såkalt surinesisk restaurant. Maten er fantastisk og billig. Prøv en bolle med Wonton-suppe, eller “Moksi Meti”.

Jeg liker å avstutte mine dager i Amsterdam på Olofspoort, som ligger ved siden av Kam Yin. Dette er en historisk bar hvor du kan prøve genever, en slags gin. Hvis du liker søtsaker, bør du smake på kirsebærlikør. Kvelden må selvfølgelig ikke avsluttes på Olofspoort. På Warmoesstraat er det massevis av barer, eller du kan besøke Rembrandtplein eller Leidseplein for underholdning hele kvelden. Når det er på tide å sove, kan du gå til vandrerhjemmet Stayokay Vondelpark , eller følge i kjendisenes fotspor og bo på Grand Hotel. Nyt ditt besøk i Amsterdam!

Lær mer om Amsterdam:
- Det meste av byen kan ses til fots. Man kan også leie en sykkel, men pass opp for sykkeltyver.
- Etter mørkets frembrudd er av broene over kanalene opplyst- ta et kvelds-kanalcruice for å se dem fra et annet perspektiv.
- Hvis du vil bruke offentlig transport (trikk, buss, metro), trenger du et”OV-chipkaart”.
- De fleste butikker i senteret er åpne på søndager.
- Kaffe er ikke det de serverer mest av i kaffebarer, er det derimot cannabis.

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.