En dag i Montréal

Montreal
Foto: alexandermensa

Hva ville du gjøre hvis du skulle tilbringe en dag i Montréal?
* bruke Foursquare på mobilen for å komme deg rundt i byen?
* dra til en lokal bokhandel og kjøpe en byguide?
* stoppe en tilfeldig forbipasserende og be ham være din personlige guide resten av dagen for €200?

Alternativt kan du følge dette programmet:
10:00 Du har akkurat stått opp, og føler deg litt sulten. Kjøleskapet på hotellrommet ditt er fullt av peanøtter og grønne oliven. Yummy? Nei! Oppfør deg som en Montréaler. Gå ut for brunsj!

11:30 Montréal er kjent for å ha den beste brunsjen i verden. Det er ingen overdrivelse, det er faktisk sant. Avhengig av hva du liker, så kan de lokale restaurantene tilby Fransk toasts, bagels, egg benedict, pannekaker, frukttallerkner og selvfølgelig, bacon, poteter og bønner. Plateau Mont Royal, en berømt bydel i Montréal, vil imponere deg med sitt utvalg av restauranter som tilbyr brunsj på menyen.

Har du et stramt budsjett, besøk B & M. Stedet ligger i Saint Viateur Street, midt i The Mile End som tilsvarer Soho i NYC. Når har du ferdig med maten du kan gå en tur på Park Avenue.

12:30 Det er midt på dagen, og du går rolig bort til Mount Royal Park. Det er på tide å slappe av litt. Her er det mange mennesker som ligger på gresset, spiller fotball, badminton eller har kvalitetstid med familie, venner eller kjæreste.

Det eneste du trenger å vite om Montréal, er at stedet er skapt for avslappede mennesker. Så ikke vær sjenert, bare vær deg selv!

Når det er sagt, så er det på tide å gå videre…

13.30 Ovenfor Mount Royal Park er det et sted som heter “The View“. Ja, det er et skikkelig turiststed på fjellet, hvor du har utsikt over hele byen: Jacques Cartier Bridge, St. Laurent-elva, og forstedene, den olympiske stadion osv. Om natten pleier mange lokale par å gå opp dit, til den romantiske utsikten. Men det er noe annet der oppe du ikke bør glipp av. Du kan se de største vaskebjørnene i verden! Ta med deg kameraet og være klar til å knipse, de elsker det!

14.30 Det er på tide å dra til downtown Montréal. Hvis du besøker byen om sommeren, noe som virkelig kan anbefales, bør du prøve Bixi. Det er sykkelutleie-systemet i Montréal. Byen har gode sykkelstier som du kan bruke for å besøke den berømte Sainte Catherine Street, deretter forretningssenteret på Rene Levesque Boulevard og litt lenger bort den gamlebyen i Montreal.

18.00 Det er på tide å smake en kanadisk øl. Hvis du fortsatt er i sentrum, er gaten Crescent stedet å ta et glass. Du kan gå på Thursday-terrassen eller på Hotel de la Montagne terrasse. Utsikten er fantastisk!

20.00 Du må være sulten etter denne lange dagen! Og du har ikke engang spist lunsj! Montréal er kjent for ulike biffhus. Hvorfor ikke prøve en biff hos Reuben i Sainte Catherine-gaten?

22.30 Party time! Saint Laurent er området: Koko Lounge, Gogo Lounge, Buonanotte & Cie. Men du kan prøve noe annerledes! Er du av dem som elsker RNB / Hip Hop / funk / soul konsert bar? Jello Martini Bar tar deg med til New York for kvelden! Ha det gøy!

03:00 Nattklubben stenger, og det er på tide å ta en taxi til La Banquise Restaurant på Rachel street og smake en poutine *

Etter å ha gjort alt dette, kan du definitivt si at du har besøkt Montréal ;)

Montreal
Foto: www.tokyobanhbao.com

* Poutine er en kjent matrett i Quebec laget av pommes frites, ost og barbecue-saus.

Dette innlegget ble publisert i Storbyferie og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til En dag i Montréal

 1. Hei!
  Flotte og praktiske reisetips dere har på bloggen!
  Hvis dere vil kan dere registrere den på bloggportalen Norske reiseblogger. Vi har nå samlet over 100 unike reiseblogger på en felles portal.
  Dere finner den her: http://norskereiseblogger.blogspot.no
  mvh
  Janicke Hansen