Burj Al Arab – verdens flotteste luksushotell

Skal du ut og reise og ønsker virkelig luksus? I Dubai som er en del av De Forenede Arabiske Emirater, finner du det verdensberømte hotellet Burj Al Arab (“Tårnet av Arabia”). Dette er ikke et hvilket som helst hotell. Noen påstår at det er verdens dyreste, andre sier det kun er blant de dyreste. Men en ting er i alle fall sikkert! −Det koster å overnatte på Burj Al Arab!

Foto: Christian Nicolae

Men de skyhøye prisene holder absolutt ikke gjestene borte. Faktisk tvert imot. På grunn av hotellets prisnivå, tiltrekkes mange av verdens velstående turister akkurat dit. Hotellet kan også tilby en grenseløs luksus som du ikke kan få noe annet sted i verden. Burj Al Arab blir påstått å være verdens eneste 7-stjerners hotell, og målet er å være verdens ypperste i sin klasse.

Personalet på Burj Al Arab er kjent for å yte den best tenkelige service. De 1200 ansatte er iført spesialdesignede uniformer, som er laget av den engelske motedesigneren Bruce Oldfield. Du får din egen private butler når du først har sjekket inn.

Bestiller du overnatting på hotellet, for du svært mye mer enn bare tak over hodet. Ved ankomst på flyplassen, kan du bli hentet av en Rolls Royce eller BMW, som kjører deg direkte til hotellet. Sjåføren blir din privatsjåfør under hele oppholdet.

I løpet av turen fra flyplasen, vil du fra bilen kunne oppleve den helt spesielle stemningen som hersker i Dubai, og som skiller seg ut fra de øvrige arabiske områdene. Det er med rette at mange betrakter Dubai som et arabisk slaraffenland, i fohold til nabolandene. De aller fleste innbyggerne i Dubai er velstående. Det finnes store oljereserver under landoverflaten i Dubai, og dette er grunnlaget for landets riktob. Den gode finansielle situasjonen, kan man se overalt i den arabiske staten, hvor alt er eksklusivt, dyrt og rent.

Hotellet ligger 280 meter utenfor stranden Jumeirah på en kunstig øy, som er forbundet med fastlandet med en bro. Formen på bygget er designet for å ligne seilet på et skip. Interiøret til hotellet er overdådig og du kan være ganske trygg på at du ikke kommer til å se lignende noe annet sted i verden. Det er gullforgylt luksus fra ende til annen.

Romene på hotellet er på mellom 169 og 780 kvm, med gigantiske dobbeltsenger, boblebad, velurteppe og stor balkong med havutsikt. Prisen begynner på rundt 10.000 kroner for en natt.

Foto: Toutes Les Tailles

Nevneverdig er også hotellets undersjøiske restaurant, Al Mahara. Du fraktes til restauranten med en liten ubåtsimulator, og på restauranten venter overdådige retter primært bestående av sjømat. På utsiden av hotellet, henger restauranten Al Muntaha, 200 meter over havoverflaten.

Dette er kun noe av det du vil kunne oppleve hvis du tar deg råd til et opphold på verdens mest luksuriøse hotel. Du kan også nøye deg med en omvisning på hotellet dersom du ikke føler at du har råd til å bo der. Frister det med et opphold på Burj Al Arab?

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Hotell og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.