Bolsena – Italia

Har du en drøm om å dra til Italia? Da anbefaler jeg en tur til den lille byen Bolsena som ligger ved den store innsjøen Lago di Bolsena, et par timer nord for Roma.

Bolsena

Foto: Wikipedia

Bolsena er en gammel romersk by som ligger i Viterbo-provinsen, et par timer nord for Roma. Stedet kan virkelig anbefales! Når du ankommer Bolsena fra oversiden, får du se en nydelig utsikt over byen og innsjøen nedenfor. Byens sentrum består av gamle steinbygninger med flott arkitektur og smale, koselige gater. Midt i byen finner du kirken og slottet, som ble bygget mellom 12. og 14. århundre. I slottet finner du et arkeologisk museum som ble åpnet i 1991. Her kan du se arkeologiske funn fra Bolsena og områdene omkring.

Vi fløy fra Oslo til Roma via München. Reisen tok det meste av dagen, ettersom vi måtte vente noen timer i München, men vi sparte da litt penger på å ta en mellomlanding. Da vi landet i Roma, gikk vi rett til Europcar, hvor vi fikk bilen utlevert umiddelbart. Barnesete kunne vi plukke ut selv. Så var det bare å sette seg i bilen og kjøre nordover på A1 i retning Firenze. Bilturen tok et par timer, hvis vi ser bort fra matpausen.

Hotel Holiday - BolsenaI Bolsena er det en rekke hoteller, noen ved innsjøn og noen inne i byen. Ettersom vi reiste med to små barn, valgte vi Hotel Holiday, som ligger nede ved sjøen, og som har eget basseng med barneområde. Her kunne ungene bade trygt mens vi voksne satt og slappet av i skyggen av en parasoll. Ved bassenget var det en kiosk som solgte snacks, is og drikkevarer, og man kunne spise lunch på plenen ved siden av, eller langs bassengkanten hvis man ønsket det. Betjeningen på hotellet var hyggelige, men de fleste snakket svært lite Engelsk, så det ble noen missforståelser, spesielt når vi skulle bestille rom med ekstra barnesenger og tilgang til veranda utenfor rommet. Men stort sett klarte vi å gjøre oss forstått. Barna stortrivdes, og hadde stor boltreplass rundt hotellet, og et deilig avkjølt rom å gå til når sola ble for varm.

Ristorante Trattoria Da PicchiettoOm kveldene gikk vi inn til byen, som lå nær nok til at også 3-åringen kunne gå selv. Inne i de smale, mørke gatene lå det flere restauranter som hadde uteservering ut mot gata. Her var det naturlig nok trangt om plassen, men vi klarte å finne en koselig restaurant som het Ristorante Trattoria Da Picchietto som hadde uteservering på baksiden av huset, og som derfor ikke var overfylt. Porsjonene var små, så vi burde ha bestilt både antipasti, pasta, hovedrett og dessert, slik som Italienerne. Det var imidlertid litt vanskelig å vite dette på forhånd, for noen av restaurantene vi spiste på, serverte rikelig med mat på tallerkenen, mens andre kjørte den italienske stilen. Vi syns også det var en ulempe at vi måtte komponere rettene selv og bestille tilbehøret i tillegg til kjøttet, ettersom det ikke alltid er så lett å vite hvilket tilbehør som passer til mat man ikke vet hva er, men som man bare plukker ut på måfå fra en italiensk meny:)

En av dagene spaserte vi bort til en lekeplass som lå ca 20 minutters vandring langs sjøen fra hotellet. Der fant vi sklier, husker, klatrestativ, dumphuske mm. Dessverre var det lite skygge over lekestativene, så ungene ble fort varme og leie. Vi gikk i steden ned til sjøen, og vasset i det varme vannet. Deretter satte vi oss på en utekafé og slappet av med litt drikke og vannmelon mens ungene fikk leke i sanden. Bøtter og spader fikk vi kjøpt på en liten kiosk i nærheten. Det ble en deilig avslappende dag som vi avrundet med middag på hotellets egen restaurant.

Andre ting man bør gjøre i Bolsena er å spise deilig italiensk is på Gelateria Sarchioni Bolsena, og leie sykkel nede ved innsjøen slik at man lett kan komme seg til stranden og rundt omkring i byen. En tur til denne trivelige lille italienske byen er virkelig å anbefale, enten du er interessert i historie og arkitektur, eller du bare ønsker en avslappende badeferie!
God tur!

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.