Opplev Norge: Atlanterhavsveien (Eide – Averøy, Møre og Romsdal)

Dette er den fjerde artikkelen i en artikkelserie der vi tar for oss fem av de beste destinasjonene for å oppleve norsk natur og kultur. Tidrligere har vi skrevet om Flåmsbanen & Bergensbanen, Hurtigruten og Trollstigen.

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien ble av den britiske avisen The Guardian i 2006 kalt den fineste bilturen i verden. Veien består av åtte broer, og slynger seg fra øy til øy mellom Molde og Kristiansund. Den ble i 2005 kåret til Århundrets byggverk 1905-2005 av NRK, og er 8,3 km lang.

Langs veien kan du oppleve brutalt vær på nært hold, med voldsomme bølger som dundrer inn fra havet. Det er mange som besøker veien i høstsesongen, for å oppleve nettopp dette. Er det derimot mer stille, kan du sitte tilbake og nyte den flotte utsikten og dyrelivet. Dette er altså en fantastisk severdighet, uansett vær.

Det er også svært populært å både dykke og fiske her, og det organiseres daglige fisketurer gjennom hele sommeren.

Atlanterhavsveien i stormNærmeste flyplass er Molde Lufthavn Årø, og det går fly hit hver dag fra de store norske byene. Du kan sammenligne flypriser på Kelkoo.no, og være sikker på at du får flybilletter til lavest mulig pris. Du kan også komme deg dit med Hurtigruten, vanlig ferge, bil eller på den spektakulære Raumabanen.

Atlanterhavsveien kan både kjøres og sykles, og det anbefales kanskje å gjøre begge deler. Like i nærheten ligger Trollstigen, der det også er anbefalt å ha bil. Det er absolutt verdt å kjøre og utforske naturen i området rundt også. Leiebil kan du plukke opp både på flyplassen i Molde eller inne i byen. Bestiller du bilen i forveien er du sikret både bil og at den står klar når du kommer. På Kelkoos nettsider kan du sammenligne priser på leiebil fra flere aktører, og dermed være sikret på at du får den så billig som mulig.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Opplev Norge og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.