Andorra – et vinterparadis

Vinteren er over oss. Snøen lot vente på seg i mange europeiske alpinanlegg, men nå er det heldigvis et tykt hvitt snødekke i fjellene! Hvis du ikke har bestilt vinterferien enda, og har lyst å ta med familien et annet sted enn Trysil og Hemsedal, så ta en titt på Andorra, som er et fantastisk reisemål for skiglade nordmenn. Andorra er et vinterland i de østlige Pyreneene, med skiløyper som også er spesielt bra for nybegynnere og middels slalomkjørere og snowboardere.

Landet ligger mellom Frankrike og Spania. Det fins ingen flyplasser i lille Andorra, men du kan fly til Barcelona i Spania eller Toulouse i Frankrike og ta buss videre til reisemålet. Soldeu er et nydelig liten skisted på en bratt åsside med akkurat den rette blandingen av afterski og fredelige kaféer og barer hvis du ikke er typen som liker å feste når skidagen er over! Byens hovedgate har et par gode supermarkeder, hvis du velger å lage maten selv, eller hvis du vil ta med deg mat på fjellet for å spise lunsj i det fri. Det fins også sportsbutikker i tilfelle du trenger en ny lue eller par hansker!

Hovedskiheisen ligger faktisk beleilig midt i sentrum av byen og den langsomme turen med gondol er en herlig fredelig begynnelse og avslutning på dagen. Det fins mange kaféer på fjellet der du kan ta en matbit eller en varm sjokolade når du trenger å varme deg litt! Den varme sjokoladen du får servert, har den en deilig rik smak som du neppe klarer å få til hjemme. Nam! Skiløypene på Soldeu er varierte nok til å være spennende en ukes tid, men hvis du har lyst å variere litt, kan du ta en tur til Pas de la Casa, som er lett tilgjengelig fra Soldeu, og du kan kjøpe et tillegg til heiskortet ditt.

Før du drar trenger du kanskje noe nytt skiutstyr? Husk skredsøker dersom du skal stå offpist! Og husk de norske fjellvettreglene også når du er på fjellet i utlandet! God tur!

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.