10 europeiske byer du ikke må gå glipp av

Sommeren er i ferd med å ta slutt, men det betyr ikke at mulighetene for å reise er borte. Vi har satt sammen en liste med 10 europeiske byer du absolutt ikke må gå glipp av, for deg som har tenkt deg til utlandet i høst.

London: Englands hovedstad er en magnet for kulturelle avtrykk, hvor du finner blant imponerende bygningsmonumenter og severdige områder. Besøk det Britiske museum, ta en spasertur på Picadilly Circus og husk å ta en tur innom Buckingham Palace. Big Ben må du heller ikke gå glipp av, mens du spaserer langs Themsen. London er en by hvor hver bygning og hvert øyeblikk har en spesiell sjarm, og fester seg i minnet til alle som besøker.

Istanbul: En av Europas største byer med nesten 9 millioner innbyggere, som skjuler en rekke overraskelser. Istanbul er også preget av mange ulike kulturer, og byen har en av de mest interessante historiene på det europeiske kontinent. De mange religiøse bygningene må definitivt utforskes, og du må heller ikke glemme Grand Bazaar og de enorme markedene med alt du kunne ønske deg. Et cruise på Bosphorosstredet vil kanskje være det mest minneverdige på hele turen, hvor du er akkurat på grensen mellom Europa og Asia.

Wien: Hvis du har behov for avslapning og ro i sinnet, kan et besøk til denne gamle byen anbefales. Wien er et sentrum for musikk, filosofi og kunst, og dermed en av Europas absolutt rikeste byer, når det kommer til kultur. Med berømte severdigheter som Hofburg-palasset, Operaen og Ankeruret, we Wien en utrolig vakker by, som kan oppleves i et rolig tempo.

Amsterdam: Nederlands hovedstad er ofte forbundet med frihet, fest og farger. Men byen har også mange kulturelle attraksjoner som den definitivt fortjener beundring for. Van Gogh- og Rembrant-museene er spesielt severdige. I tillegg må du huske å besøke hjemmet til Anne Frank og Heineken bryggeri. Noe som er typisk for Amsterdam er de mange syklene, og det å leie en sykkel og utforske byen kan anbefales. Red Light Distrikt er berømt og beryktet, og man bør heller ikke gå glipp av muligheten for å oppleve dette ekstreme eksemplet på liberalisme og fritenkning landet er så berømt for.

Barcelona: Den katalanske hovedstaden, som ligger ved middelhavskysten, er en perle for alle besøkende. Man kan bare begynne å liste opp severdighetene: fasaden av Teatro del Liceo, kaffe på hovedgaten Las Ramblas, den spektakulære og uferdige kirken La Sagrada de Familia, Columbus’ minnesmerke, den Olympiske stadion, Gaudis arkitektur, Park Guell, Picasso-museet og det historiske museet. Og det er bare starten. I tillegg må nok et besøk på tapasrestaurant og champagnebar legges til på besøkslisten. Her kan du bruke mye tid!

Berlin: Den tyske hovedstaden bærer kanskje den tyngste og mest interessante historien i nyere tid blant europeiske byer. Det er tydelig at øst/vest oppdelingen ble oppløst for bare noen få år siden, noe man kan se på bygningene og det lille som gjenstår av Berlinmuren. Brandenburger Tor er byens varemerke, og den ligger i nærheten av den tyske Riksdagen, som også er verdt å se. Ta en spasertur på Under den Linden og Kurfürstendam og få et innblikk i begivenhetene som fant sted under andre Verdenskrig med et besøk til det gamle jødiske kvartalet i Oranienburgerstrasse med synagogen og Europas største jødiske gravplass, Berlin-Weissensee. Og så må du også huske å ta en lur i byens største park – Tiergarten.

Athen: Antikkens senter og hovedstad i Hellas med nesten fire millioner innbyggere. Athen er et levende vitne til hvordan alle våre demokratiske samfunnsformer ble grunnlagt, og i åssiden Akropolis finner du Parthenon tempelet, som huser de greske guder og sies å ha grunnlagt den hedenske tro. Den største greske guden Zevs har sin olympiske tempel, og det må du passe på å få sett før du forlater Aten. I tillegg har byen Plaka distriktet, National museet, Cape Sunion og den hyggelig greske mentaliteten, fantastiske gastronomiske tilbud og et behagelig klima.

Venezia: Hvordan kan du si nei til en by som Venezia, med de smukke kanalene, dens 118 øyer og gondolturer? Men Venezia er ikke bare attraktivt fordi den delvis er oversvømt – du bør også oppsøke Plaza San Marcos, som er en av de vakreste plassene i Europa. Glem heller ikke Rialtobroen, San Marcos bibliotek og Grand Canal. Også går det jo (muligens overdrevne) rykter om at byen vil forsvinne under vann om ikke så alt for mange år. Om det er så tilfellet, så gjelder det å komme seg av gårde så fort som mulig.

Roma: Evighetens by, og i århundrer kjent som verdens vakreste hovedstad. Nyt det Sixtinske kapell, Colosseum, Michelangelos Piazza del Campidoglio og nyt den romantiske og drømmende stemningen på plassene, hvor duer konkurrerer med folk om å få den beste utsikten. Gastronomien blomstrer og opplevelsestilbudet er enormt både på dagen og natten.

Paris: Humphrey Bogart lover Ingrid Bergman i Casablanca at de alltid ville ha minnene i Paris. For Frankrikes hovedstad er også kjærlighetens hovedstad. Eifeltårnet, Mona Lisa på Louvre, Triumfbuen, Moulin Rouge, Notre Dame kirken, Champs Elysees, Versailles-palasset, og det er bare for å nevne noen av stedene du absolutt burde oppleve. Også er Paris et mekka for deg som elsker å shoppe, og selv om det ikke er verdens billigste by å handle i, så vil du nok oppleve at du kan få alt, og litt til, for pengene.

Og sånn kan man fortsette, for hver europeiske storby som gjemmer på sin særegne historie, kultur og ånd. Så finn ut av hva du er i humør til før du bestiller din reise.

Dette innlegget ble publisert i Ferieturer, Storbyferie og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.