Uteleker for barn og voksne!

Barn som hopper på trampoline

Foto: Suburban Paparazzi

Sol, varme og lyse kvelder trekker både barn og voksne til utendørs lek. Har du noen morsomme uteleker, er det lett å få med barna ut i steden for at de blir sittende inne og se på TV! Utvalget av utendørsleker er stort, og du kan finne alt fra fra billig bøtter og spader for sandkassen, til store og små trampoliner som du kan plassere i hagen. Kjøper du en trampoline til ungene, anbefales det å skaffe et sikkerhetsnett i tillegg, slik at man unngår at barna faller ned fra trampolinen!

De fleste barn elsker å huske. Hvis du har en hage med trær, kan man rett og slett henge en huske fra en solid gren. Ellers kan du kjøpe et huskestativ. Vil du virkelig slå på stortromma og lage en fin lekeplass i din egen hage, bør du skaffe et klatrestativ. Barn elsker å klatre og skli, så får du tak i et klatrestativ med sklie, da er nok sommeren reddet for mange! Hoppetau, hoppestrikk og hoppeball er også populære leker, som holder barna i aktivitet, og til og med de voksne kan være med på moroa!

Selv eldre barn og voksne setter pris på morsomme utendørs aktiviteter. KUBB er et spill for utendørs bruk som har blitt svært populære de siste årene. KUBB kan spilles med to spillere, men det er mest moro med 2 lag, og formålet er å velte motstanderens kubber ved hjelp av pinner som man kaster. En frisbee kan du spille med nesten overalt og alle kan være med, selv hunden!

Denne sommeren er det fotball-EM, og mange barn vil nok sikkert bli inspirert til å prøve seg på noen fotballtriks! Et lite fotballmål tar ikke allverdens plass i hagen, men gjør det mye morsommere å spille fotball!

Sykling er også gøy! For de aller yngste barna kan du velge mellom 3-hjulssykkel og balansesykkel (eller springesykkel) uten pedaler. Balansesyklene kan brukes fra rundt 2-års alder, og er ypperlige for å trene balanse, og overgangen til 2-hjulssykkel blir lettere enn ved bruk av støttehjul. Fordelen med balansesykkelen, er at barnet forstår hvordan sykkelen oppfører seg og ikke får en falsk trygghet av støttehjulene. Husk at barnet skal bruke sykkelhjelm!

Trehjulssykkel

Foto: Erns Vikne

Dette innlegget ble publisert i Foreldre & barn, Hjem & hage og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.