Tid for hagearbeid

Det er vår! I hvertfall i følge kalenderen. Her og der er det nok fortsatt vinterlige tendenser, men du kan i alle fall begynne å forberede deg på å få ordeni hagen. Hvor du bor i landet påvirker selvsagt hvor tidlig man kan starte. Det er nok for tidlig å plante noe enda, men første steg på veien er vårrengjøring av hagen. Dvs rake plenen fri for løv og stein, fjerne ugress, klippe ned stauder og beskjære trær og busker.

Mor og datter planter

Godt utstyr er et godt utgangspunkt, hvis jobben skal bli lystbetont. Har du hekk rundt hagen, er en god hekksaks en nødvendighet. Det fins både manuelle og elektriske hekksakser. De elektriske hagesaksene er veldig enkle å bruke, men prøv å kjøpe en som ikke er for tung, og husk å ikke klippe av ledningen;) Spade, hagesaks og rive tilhører det grunnleggende utstyret. Hvis du har platting eller terrasse, så kan du også unne deg en høyttrykkspyler med terrassevasker. En kompostkvern kan også være nyttig. Hageavfall tar veldig stor plass, men når det er kuttet i kompostkvern, blir både greiner og blader til fin jord, som kan brukes i hagen neste år!

I mai er det ofte tid for å begynne å klippe plenen. Gressklippere kommer i mange forskjellige utførelser og fremfor alt i alle prisklasser. Om du trenger en traktorklipper, avhenger vel av om du har en veldig stor plen eller ikke. Ellers fins det små billige modeller, og til og med robot-gressklippere for dem som ønsker det!

Hagemøbler

Når jobben er gjort med å luke, plante plantene, beskjære trær og klippe gress, er det på tide å nyte din vakre hage. Kanskje du har behov for noen nye hagemøbler? Gjør det beste ut av utearealet og skap et trivelig sted hvor du kan hygge deg i sommer alene, eller med familie og venner!

Vi nordmenn elsker å spise utendørs på lune sommerkvelder. Hvordan står det til med grillen? En god grill er avgjørende for at du skal få maksimalt ut av den deilige sommeren! Hva slags grill du velger avhenger naturligvis av hvordan forholdene er der du bor, for ikke å snakke om tykkelsen på lommeboken. Hvis du har en stor familie, eller hvis du ofte inviterer venner på middag, bør du velge en stor grill med god plass. Mange tror at kullgrill er det eneste reelle alternativet for å få den ekte barbecuesmaken. Men gassgriller er også populære og gir gode resultater. Den største fordelen med en gassgrill er at det er lett å vedlikeholde og fremfor alt at den er varm på et øyeblikk, samt at det blir lite avfall. Hvis du bor i en leilighet med balkong, er noen ganger både kull og gassgriller er forbudt. Et godt alternativ da er en elektrisk grill.
Med disse vakre sommerdager og lange lyse sommernetter som vi kan glede oss til om ikke så altfor lenge, så er det ikke vanskelig å komme i gang med litt hagearbeid! Kos deg!

Dette innlegget ble publisert i Hjem & hage. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.