Stresser du i jakten på julegaver?

Hvordan går det med julegavene? Har du panikk, og lurer på hva du skal kjøpe til alle? Eller tar du det hele med knusende ro og venter til lille julaften? Uansett hvilken innfalsvinkel du har i forhold til julegavehandel, så kan du huske på at det viktigste er at man gir noe man tror mottakeren vil sette pris på.

JulestemningFoto: Stampendous

Man behøver ikke kjøpe så dyre julegaver. For de fleste er det det å være sammen med familien og selve julestemningen som er det viktigste med julen, ikke haugen med pakker under treet. Kanskje det har kommet litt ut av kontroll med gaver de siste årene? Det kan være en god ide å avtale med resten av familien hvilket nivå man ønsker å legge seg på når det gjelder antall gaver og pris, ellers kan det lett ta litt av. For eksempel kan man avtale at det først og fremst er barna som skal få julegaver. Julen er tross alt barnas høytid. Det er også en god ide at flere familiemedlemmer kan gå sammen om å kjøpe litt større eller dyrere gaver som man ellers ikke kan ta seg råd til selv. Når det gjelder gaver til besteforeldre og andre som har alt, så syns jeg det aller hyggeligste er å kunne spandere en opplevelse på dem. For eksempel kan man kjøpe billetter til en forestilling som de har lyst til å se, eller man kan invitere dem på middag. I dag er det ofte tid vi mangler, ikke ting.

Men selvfølgelig er det gøy å få gaver, og alle setter pris på å bli husket. Utfordringene rundt jul ser ut til å være tredelt: 1) Å få pengene til å rekke langt nok, 2) å få tid til å gjøre alle de forberedelsene man har planlagt, og 3) å finne ut hva i all verden man skal kjøpe i gave til alle! Den siste utfordringen kan vi i alle fall hjelpe deg med. Hvis du tar en titt på vår julegaveguide, kan du finne juletilbud og få tips til julegaver som passer til forskjellige personer i forskjellige prisklasser. Når det gjelder punkt 2, så husk: Det blir jul selvom du ikke rekker å vaske taket og bygge pepperkakehus! Sørg for å hygge deg og glede deg til jul i steden for å stresse! God førjulstid!

Dette innlegget ble publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn, Hjem & hage. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.