Oppskrift: Romantisk Tagliatelle med roseblader

Har du lurt på hva du skal gjøre for din kjære på Valentine’s day? Ingenting er som å gi din parner en deilig middag, som ikke bare ser lekker ut, men som i tillegg er sunn og berikende. Her kommer en oppskrift på en mild og behagelig rett, perfekt for en lidenskapelig kveld som kan føre til uventede suksesser. Gjør deg klar til å nyte en tallerken med tagliatelle med roseblader !
Tagliatelle med roser

Til denne retten trenger du:
-20 g smør
-1 muskat – revet
-2 ss olivenolje
-150 ml fløte
-200 g tagliatelle
-150 g kokt skinke
-2 roser
-1 løk
- Salt
- Hvit pepper etter smak

Slik gjør du:
1 – Kok opp en kjele med to liter vann.
2 – Skrell og hakk løk og skinke i fine biter.
3 – blank løken i en stekepanne med olje og smeltet smør.
4 – Bland i skinke og la steke i noen minutter. Deretter tar du fløte og muskat, bland godt og smak til med salt.
5 – Ta pannen av varmen og visp til en kremaktig blanding. Hell sausen i en gryte og hold den varm.
6 – Bruk friske roser kjøpt på en butikk som selger spiselige blomster. Merk at den må være blek rosa. Kronbladene bør rengjøres ett etter et med en fuktig klut , så de er rene og pene.
7 – Kutt bladene i tynne strimler (fjern gjerne den hvite flekken på undersiden av bladene, som er bitter) Spar noen av bladene til dekorasjon. Tilsett strimlene i fløtesausen og slå av varmen.
Saus med roseblader

8 – Kok pastaen. Når den er ferdig, hell av vannet og bland inn sausen.
9 -Anrett pastaen på et fat og pynt med noen kronblader. Serveres umiddelbart.

God apetitt!

Dette innlegget ble publisert i Hjem & hage og merket med . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.