Nyttig kjøkkenutstyr – 10 gode tips

Syns du det er artig å lage mat? Eller er det kun et nødvendig onde som du gjerne vil unngå? Uansett hva du syns om matlaging, blir det både morsommere og lettere med godt kjøkkenutstyr! Det gjør det enklere når du stresser med middagen en grå ettermiddag, og er uunnværlig for alle som ønsker å prøve seg på litt mer avansansert matlaging. Her er tips til 10 ting som vil hjelpe deg.

Først og fremst trenger du en god kokkekniv. Eller helst flere gode kniver for ulike formål. I første omgang kan du gå for en virkelig god kniv – da bør du velge en keramisk kniv. De er vanligvis litt dyrere, men de verdt hver krone. De er utrolig skarpe og skjærer gjennom alt (men bør ikke brukes på frossenmat). De trenger ikke å slipes, og er holdbare. Dette er en god investering for ethvert kjøkken!

Blender

Et annet smart redskap er en blender. Den er perfekt for blanding av supper, smoothies, og ulike sauser. I steden for en blender kan du velge en stavmisker som også er et godt hjelpemiddel, og som ikke opp like mye plass i skapet. En vannkoker vil hjelpe deg å spare tid, for eksempel når du koker vann til pasta. Og når du koker pasta må man ha et dørslag for å helle av vannet etterpå!

Selvfølgelig trenger du også noen gode gryter og en god stekepanne til å lage mat. Spesielt stekepanner, er det verdt å investere noen kroner i god kvalitet. Men du er ikke garantert en god stekepanne hvis du kjøper en dyr en! En god stekepanne tåler at du rører i maten skikkelig, og den fordeler også varmen godt slik at maten blir jevnt stekt uten å svi seg fast. Det er lurt å kjøpe en panne med tykk bunn, som tåler godt med varme og ikke slår seg. I dag har mange stekepanner et Teflon-lignende belegg, noe som betyr at du kan bruke mindre fett når du steker maten, og du kan både lage sunnere mat. Husk imidlertid på at du ikke bør bruke full varme på denne typen kjeler og panner, ettersom de kan ta skade av det.

Par som lager mat

Et annet nyttig hjelpemiddel er et rivjern. Det fins mange ulike typer rivjern , men den klassiske modellen er vanligvis bra nok. Men hvis du liker revet parmesan kan ostriven Parmenide fra Alessi å være god å ha. Denne modellen fungerer også som en bolle for parmesanost!

For de som liker å bake er en kjøkkenmaskin et must. Det er finnes både dyre og billige modeller, men om du vil ha en kjøkkenmaskinav god kvalitet, som vil vare i mange år, og som er i stand til å håndtere en brøddeig, kan du regne med å betale litt mer. Selv har jeg kjøpt en Kenwood Major, som har vunnet i diverse tester. Den klarer alt – brøddeig, kakedeig, pisking av fløte eller egg osv. Den er kraftig og effektiv, og tar for seg de tyngste jobbene, og klarer fint å håndtere en dobbel deig.

For deg som ikke er så veldig interessert i å bake, men bare ønsker å være i stand til å piske litt krem av og til og blande en kakerøre i ny og ne, holder det lenge med en normal hendig elektrisk mikser. I dag kan du få mye kvalitet for lite penger.

Det er nødvendig å kose seg litt også. Har du et vaffeljern, kan du enkelt diske opp med deilige vafler, dersom du for eksempel skulle få besøk, eller om du bare ønsker å kose deg litt ekstra en kveld. Et dobbelt vaffeljern er å foretrekke, da du kan regne med at folk ikke bare vil ha 1 plate hver! Det kan lønne seg å sjekke ut noen tester av vaffeljern før du kjøper. Mange av vaffeljernene på markedet sliter med å steke jevnt, og vaffelen kan bli brent under mens den fortsatt er rå på toppen! Selv er jeg veldig fornøyd med Årviken dobbelt vaffeljern! 25. mars er det vaffeldagen (en tradisjon vi har importert fra Sverige), så mangler du vaffeljern, er det på tide å handle nå!

Hva er dine favorittdingser på kjøkkenet?  Fortell i kommentarfeltet!

Dette innlegget ble publisert i Hjem & hage og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.