Julegavetips til barn

JulegavetipsJulen er som vi alle vet, først og fremst barnas høytid. Jeg tror julenissen har blitt enda snillere med årene og barna har nok det meste av det de trenger i de fleste norske hjem. Da er det ikke så lett å finne ut hva en skal gi dem til jul. Enten du skal handle til egne barn, fadderbarn, nevøer og nieser, barnebarn eller venners barn, så kan det være godt med noen gode julegaveideer så det nok en gang blir en magisk og uforglemmelig jul for de små!

Man kan naturligvis gi bort praktiske klær som holder barna tørre og varme hele vinteren, men du har sikkert lyst til å gi barnet favorittgaven i år! Med denne guiden kan du forhåpentligvis finne gaver som vil få barna til å juble. Samtidig håper vi dette er gaver som kan hjelpe til å utvikle barnas fantasi og kreativitet. Det er jo gjennom lek og samhandling med andre at barna lærer.

Men nok snakk: La oss vise deg våre julegavetips.

Julegavetips til barna

Adventskalender
Lego AdventskalenderFor å gjøre ventetiden ekstra spennende og stemningsfull, kan du gi barna en adventskalender. Noen velger å lage kalenderen selv, og kjøpe små gaver som man pakker inn og henger på kalenderen. Hva de små gavene består i kan variere med alt fra små lekebiler, klistremerker og figurer til godteri. Eller hva med å kjøpe et etterlengtet byggesett fra Lego, og fordele klossene (i rekkefølge etter instruksjonsboken) over 24 dager? Når ventetiden er over, er byggverket ferdig. Lego har allerede tenkt på denne muligheten, så for rundt 200 kroner får du kjøpt ferdige Lego-kalendere til ungene. Det finnes flotte ferdiglagede julekalendere også fra andre produsenter, som er egnet for ulike alderstrinn, med forskjellige tema, for eksempel Playmobil, Hello Kitty, Littlest Pet Shop, Lego City og mange flere.

For våre små prinsesser
Monster High-figurer står på mange jenters ønskelister i år. Dukkene heter bl.a. Venus, Rochelle eller Robecca… og er en favoritt blant unge jenter for øyeblikket.

Lego FriendsLego Friends-serien er ulike sett med Lego tilpasset jenter. Lego-figurene heter Mia, Olivia, Emma, ​​Andrea og Stephanie er fem venner som bor og arbeider i Heartlake City, vil din datter elsker dem. Man kan bygge bassenget til Emma, ​​huset til Olivia eller kjøkkenet til Stephanie og mye mer, og bare fantasien setter grenser for hva slags historier som kretser rundt disse bygningene.

For omsorgsfulle småjenter, som liker å leke lege eller sykepleier, er dukken Cicciobello helt perfekt! Dukken kan gråte, sove og drikke, og trenger omsorg fra en snill dukkemamma når den er syk.

Furreal KosedyrHar du ei lita jente som er glad i dyr? Hva med en mjauende katt som maler når den blir klappet, eller en hund som blir glad når hun nærmer seg? Furreal har søte kosedyr som oppfører seg som ordentlige kjæledyr, og kan være et bra alternativ til ekte kjæledyr når barna er for små til å ta seg av et dyr.

Dukkehus er populært blant de fleste småjenter. Selve dukkehuset kan være rimelig i innkjøp. Inventaret kan være noe mer kostbart, men her kan du jo være kreativ og lage møbler selv, eller kjøpe billigere utgaver enn det som er designet for det aktuelle dukkehuset. Lundby er et kjent merke innen dukkehus, som også selger mange figurer, møbler og interiør.

For våre små tøffinger
Beyblade er fortsatt aktuellt blant småguttene. En kan kjøpe ulike beyblades som har forskjellige styrker og en bane (Beystadium), der de spinnende beybladene møter hverandre. Noen av de snurrer fort, andre er flinke til å slå de andre ut av spillet. Spillet går ut på å spinne lengst.

For dem som er glade i å bygge, er Lego en evig vinner. Lego Star Wars Millennium Falcon er et must blant de litt større guttene, som vil gjenskape filmenes verden. Lego City går aldri av moten for dem som liker å leke brannmann, politi, el.l. Technic er en serie med Lego for barn fra 8 år og oppover. Man kan bygge alt fra firhulilnger til gravemaskiner. og fordelen med disse er at de er mer holdbare når man leker med det man har bygget. Det er uante muligheter når barna begynner å bygge Lego!

Trash PackTrash Pack er en av de store nye samletrendene. Samlefigurene er myke og kommer i små beholdere formet som søppelbøtter. Søppelbøttene kan stables, og man kan knipse eller sprette figurene mot bøttene slik at de ramler. Figurene kalles Trashies, og lever i søpla og er ofte ganske ekle! Det finnes større søppelbøtter, søppelbiler og ulike spill for de små figurene, som er populære blant gutter.

Gaver for hele familien
Gavene du gir til barna kan like gjerne være noe som samler hele familien for en morsom stund sammen.

Monopol gir muligheter for familien til å hygge seg sammen! Samtidig lærer barna om pengenes verdi, og at en både må være taktisk og ha flaks for å vinne. Monopol er en klassiker som bør finnes på enhver hytte. Det finnes også versjoner av Monopol Junior som er tilpasset barn.

Kortspillet Uno fra Mattel er også blant klassikerne. Samtidig som man har det gøy sammen hjelper spillet barna å lære tallverdier og farger.

Trenger du flere gaveideer? Her finner du aktuelle TV- og dataspill for julen 2012, og kule hi-tech-gaver for barn.

Dette innlegget ble publisert i Foreldre & barn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.