Julegave til nybakt mamma

Julegavetips

Har du en venninne, søster eller kollega som nylig har fått barn, så vil du kanskje gi henne en julegave, men vet ikke hva du skal gi? Faktisk kan det være vanskelig å finne den perfekte julegave til en mamma i 2012. Alle har jo det meste av det de trenger!

Men å få en oppmerksomhet kan være akkurat det en nybakt mamma trenger. Barnet tar all tid, og en babymamma har ikke særlig mye tid eller overskudd til å ta vare på seg selv! På Kelkoo har vi en rekke passende julegaver for en nybakt mor, så ikke fortvil. Her er noen tips til hva du kan kjøpe til jul!

Baby med nisselue

De er herlige når de sover, hva?

Klær til barnet er alltid fint å få i gave!
De som kjøper gaver til babyer, kjøper som regel babyklær i størrelse 62, 68 eller 74. Det er selvfølgelig for at klærne ikke skal bli for små med en gang. Babyer vokser jo så fort! Men det kan godt hende at mammaen setter pris på å få en nydelig drakt som kan brukes i julen, eller vintertøy, ullklær eller kule bodyer som passer akkurat nå! Hvis du kjøper klær i større størrelser enn det babyen bruker nå, bør du huske på at det må passe til riktig sesong. Husk at det viktigste når en kjøper klær til babyer, er at klærne er praktiske. Kjoler er søte, men veldig upraktiske. Bukser bør være lette å ta av, eller ha knapping i skrittet, for babyer må skiftes på mange ganger om dagen! Husk på at julegaven først og fremst er til moren, ikke til deg, og ikke til babyen! Så kjøp noe du tror moren vil elske!

Utstyr til babyen
En julegave til mor kan like gjerne være nyttig babyutstyr som gjør at babyen er glad og fornøyd mens moren får mulighet til å lese avisen en liten stund eller lage middag! Vippestol, babygym, smokker, rangler. Det er uendelig mye babyutstyr der ute. Et godt tips er å sjekke med moren hva hun ønsker seg, for man kan fort drukne i unyttig babyutstyr! Etterhvert som barnet vokser til, trenger det nye utfordringer og leker. Treleker er alltid et godt tips. De er holdbare og miljøvennlige. Andre populære leker er myke figurer med kraftige farger, som gjerne lager lyder når man beveger på de. Lekene bør også være gode å tygge og suge på, for det er slik babyer lærer om omgivelsene! Alt puttes i munnen! Sophie le Giraffe er et eksempel på en veldig populær babyleke, som er myk å holde og god å tygge på!

Helse og skjønnhet – fordi hun fortjener det.
En nybakt mor har ikke tid til å stå foran speilet i timesvis, men en deilig bodylotion, som gir litt følelse av luksus, er noe hun har bruk for. Håndpleie kan også komme godt med. Man vasker hendene hele tiden, og blir lett tørr, særlig nå om vinteren. Hårpleieprodukter, som gjør at hun kan føle seg ekstra vel etter en dusj er også et bra tips! Det trenger ikke å ta mye tid, men når man gir seg selv litt ekstra luksus, føler man seg straks mer opplagt!

Trett mor med sovende baby

Litt tid
Det småbarnsforeldre ofte har minst av er tid. Hvis du kan tilby å sitte barnevakt en gang i mellom, eller bare trille babyen rundt mens den sover, slik at moren får tid til å være litt for seg selv, er dette noe de fleste småbarnsmødre vil sette stor pris på. Gi for eksempel et gavekort på spa, mens du er barnevakt, eller et par kinobilletter med inkludert barnevakt! De færreste har forresten barnevakt uten at de skal noe spesielt, men kanskje det er akkurat det man trenger i en travel hverdag med mye nattevåk. Gi “gavekort” på trilleturer, og gi moren mulighet til å sove en time! Det kan gjøre underverker, og er gave mer enn god nok for en nybakt mor!

Gavetips til større barn kan du finne her!

 

Dette innlegget ble publisert i Familie og relasjoner, Foreldre & barn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.