Italienske sommeroppskrifter

Vi fortsetter vår serie med sommeroppskrifter. Tidligere har vi skrevet om norsk og svensk sommermat. Denne gangen er det vår italienske tekstforfatter som har bidratt med noen av sine favoritter.

Italia har utvilsomt mer enn en verdifull ressurs. I Italia finner du vakre landskap, fantastisk kunst og en misunnelsesverdig kultur. Du har nok å velge i! Imidlertid er Italia først og fremst best kjent over hele verden for maten! Pasta og pizza er vel det de aller fleste forbinder med Italia, men italiensk mat er så mye mye mer. Her er oppskrift på tre kalde retter som passer godt på varme dager.

Vitello Tonnato (Kalv med tunfisksaus)Kalv og tunfisksaus
500 gr tynne skiver kalvekjøtt
3 dl tørr hvitvin
1 laurbærblad
2 salvieblader
1 ss olivenolje
4 saltet ansjos
150 av tunfisk
2 hardkokte eggeplommer
20 gr saltede kapers, utvannet
3 ss sitronsaft
1 dl olivenolje
pepper og salt

Damp kalvekjøttet i ovnen i en buljong laget med hvitvin, laurbær og salvie. Når kjøttet er ferdig, ta det ut av ovnen, og pakk formen inn i aluminiumsfolie. Sett til avkjøling i minst tre timer (helst over natten).

Saus: Bland alle de øvrige ingrediensene sammen, bortsett fra kapers, til du får en perfekt jevn saus med konsistens som majones.

Når kalvekjøttet er kaldt, ordne skiver av kjøtt på en tallerken og ha over en sjenerøs porsjon tunfisksaus. Pynt med kapers og nyt!

 

Mediterranean Pasta Salat (Vegetar)Mediterranean Pasta salat
500 gram pasta (Penne eller Fusilli)
Cherrytomater
Mozzarella
Basilikum (fersk)
Oregano
Oliven uten stein
Olivenolje

Kok pastaen etter smak. Sil av vannet, skyll deretter pastaen under kaldt vann i ca 5 minutter eller til den er helt kald. Sil av vannet og legg pastaen i en salatbolle.

Mens pastaen avkjøles: skjær mozzarella i terninger, kutt cherrytomater i fire, kutt opp 2/3 av den ferske basilikumen. Tilsett de oppskårede ingrediensene i den kalde pastaen, dryss over oregano, og godt med god olivenolje. La stå i kjøleskapet i ca en time. Ta retten ut av kjøleskapet 15 minutter før servering. Pynt med hele basilikumblad på toppen. Buon appetito!

 

Barley Tricolore Salad (Vegan)Pasta med byggryn
Byggryn
Soltørkede tomater
Grønn pesto
Pinjekjerner
Rødløk
Balsamicoeddik
Brunt sukker

Kok byggrynene i vann til de er møre, sil av vannet og la grynene avkjøles under kaldt vann. I mellomtiden, skjær soltørkede tomater i strimler eller biter. Skjær rødløken i tynne strimler. Varm opp litt balsamicoeddik og brunt sukker i en kjele. Når blandingen nesten koker, tilsett løk og la den bli karamellisert.

Krydre byggrynene med grønn pesto, pinjekjerner og soltørkede tomater. Avslutt med litt karamellisert rødløk på toppen!

Dette innlegget ble publisert i Hjem & hage og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.