Hjemmelagde halloweenkostymer og god mat

Halloween-kostyme

Halloween er like rundt hjørnet igjen. Dette er nok en tradisjon som har kommet for å bli, til tross for at mange føler at den ikke hører hjemme i Norge. Når det først skal feires Halloween, kanskje du ønsker å være litt original når det gjelder valg av kostymer og dekorasjoner, og kanskje du har lyst til å servere noe hjemmelaget og litt utenom det vanlige?

Skal du først arrangere Halloween-fest, enten det er for barn eller venner, må du sette den rette stemningen ved å gi huset litt skummelt tema. Belysning er et viktig element som kan sette den rette stemningen. Selvom stearinlys være romantisk, kan de også brukes til å gi et rom en virkelig gammeldags, rustikk stemning, som om strømmen har gått. Hvis du kan få tak i noen røde, blå eller grønne lyspærer, kan de kaste et skummelt lys over festen. Black ligt være enda bedre, siden det kan få folks øyne, tenner og kostymer til å lyse, og er spesielt kult for de som stiller opp i skjelettkostymer eller med hoggtenner. Det finnes også spesielle UV følsomme kontaktlinser med skumle design!

Du kan imponere dine gjester med velsmakende festmat som kanskje ikke ser så appetittvekkende ut. Mettende mat er alltid en vinner på denne tiden av året. Hva med å lage en stor kjele med spaghetti med pesto eller tomatsaus. Spagetti i rød eller grønn saus, kan jo gi litt småguffne assosiasjoner, hvis du har du lest Roald Dahls ”The Twits”? Husker du fru Twit som blander mark inn i sin fryktelige ektemenns spaghettimiddag? Yuck!

Noe annet som er både hyggeligere og som passer til sesongen, er gresskarpai . Kjøp et gresskar, og bruk skallet til å skjære ut en gresskarlykt. Innholdet kan du bruke til gresskarpai! Vi har funnet 2 gode oppskrifter fra både Jamie Oliver og Anthony Worral Thompson, men det grunnleggende:

Gresskarpai:Gresskarpai
Hjemmelaget paibunn
200g hvetemel
150g smør
2ss vann

Paifyll
450g gresskar uten frø – deles i terninger
3 store egg
75g brunt sukker
1/4 ts malt kanel
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskat
1/4 ts allehånde
4 ss lønnesirup
275 ml kremfløte

Slik gjør du
Bland ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor til en fast deig. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.

Forvarm ovnen til 200 º C. Kjevle ut deigen, og dekk bunnen og sidene i en paiform (22cm) og stek den i  20 minutter.

Legg gresskarterningene i en langpanne, dryss over krydderet og lønnesirupen. Stek i 45 minutter til gresskarbitene er myke. Ta panna ut av ovnen og la innholdet kjøle seg ned. (Dette er viktig for at eggene ikke skal stivne når du har dem i.) Skru ned ovnen til 180 º C. Når fyllet er avkjølt, moser du det, enten for hånd eller i en blender/foodprosessor til en glatt røre. Tilsett brunt sukker og egg. Bland godt og rør inn kremfløten. Hell blandingen ned i den forstekte paibunnen, og stek paien i 45 minutter. Når det er gjort, dryss med melis og server med iskrem eller crème fraîche.

Halloweenkostymer
Det kan være litt pinlig å arrangere Halloweenfesten, og ende opp med det samme heksekostymet som halvparten av gjestene! Her er noen litt originale kostymeideer. Disse kan du lage selv, slik at du er sikker på at ingen andre har nøyaktig samme kostyme som deg selv!

1. Flaggermus. Bruk en lodden jakke, eller noe med en lodden krage. Tuppér håert ditt til en strittende frisyre, og mal på hoggtenner i munnvikene med karnevalssminke eller ansiktsmaling. Mal mørke sirkler rundt øyehulen, og fyll inn mot øyet, legg litt rosa farge på nesen, lag flaggermusvinger av papp og svart maling! Du kan feste på deg vingene med et belte som du stikker gjennom dem, eller du kan sy dem fast i jakken med en kraftig nål.

Samara fra The Ring2. Samara fra The Ring – hvis du noen gang har sett skrekkfilmen, The Ring, vil du forstå hvor skremmende figuren Samara virkelig er … alt du trenger for dette kostymet, er en hvit eller lys nattkjole, hvite strømper, svarte sko og langt mørkt hår eller en lang svart parykk med midtskill.

3. Shrek og Prinsesse Fiona – du trenger grønn ansiktsmaling, en hvit genser og kort vest for Shrek og en pen, grønn kjole for Fiona! En lange flett og et hårbånd gir mer identitet. For å lage de små morsomme grønne ørene, kan du prøve å bruke et elastisk bånd og sette fast 2 kjegleformede biter av grønt kartong. Enkelt!

4. En egyptisk mumie – det blir ikke billigere eller enklere enn dette! Er du på lavbudsjett, er det bare å finne fram en dorull, og vikle papiret rundt hodet og kroppen. Husk åpning til øyne og munn! Sett fast dopapiret med sikkerhetsnåler til klærne dine. Husk også at du må kunne ta av deg buksene når du skal på do! Vil du gå for luksus-versjonen, kan du kjøpe noen bandasjer fra ditt lokale apotek. Bandasjekostymet vil nok holde seg bedre utover kvelden!

5. Jigsaw Killer-dukken fra Saw filmene – dette antrekket er litt mer forseggjort, men vil definitivt imponere når det gjelder å skape det beste Halloweenkostymet. Du trenger en svart dress, hvit skjorte, rød sløyfe, svart hår eller en middels lang parykk, ansiktsmaling og hvis du skal dra det litt lenger – en rød trehjulssykkel. Mal ansiktet hvitt, leppene røde, øyehulene og øyelokkene svarte, og deretter kan du enten male på deg røde roser i kinnene, eller du kan gå litt lenger med eggekartonger eller halv ping-pong baller for å lage den rette looken.

6. Skjelett- dette er forholdsvis enkelt men tar litt tid å forberede. Det du trenger er sorte bukser, sokker og en svart hettegenser eller langermet T-skjorte, noe hvitt stoff (filt eller et gammelt laken), og svart og hvit ansiktsmaling. Slik gjør du: tegn opp knokler på det hvite stoffet til føttene, leggene, lårene, bekkenet, brystkassen, ryggen, overarmene og underarmene, så kan du feste disse til klærne med sikkerhetsnål eller noen sting. Mal ansiktet hvitt, og legg mørke ringer rundt øynene dine, en mørk skygge fra ørene til munnviken, under kinnbena, og tegn omrisset av tennene på leppene med en svart eyeliner.

7. Fryktelige kjendiser – hvis alt annet mislykkes, kle deg ut som gå som den kjendisen du aller minst!

Forhåpentligvis vil denne Halloween-kvelden hjemsøke deg foreveeeer.

Dette innlegget ble publisert i Familie og relasjoner og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.